Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Παυλόπουλος: To ΠΑΣΟΚ μαγείρεψε το έλλειμμα

«Ποτέ δεν μπήκαν στο έλλειμμα οι δαπάνες της ΔΕΗ και των νοσοκομείων»

pasok-grafeia-ippokratous

Νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς προκαλεί η απόφαση να βγει από το αρχείο η «καυτή» υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.

Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στον Real fm, χαρακτήρισε την υπόθεση «τεράστια ιστορία» και κατηγόρησε ευθέως το ΠΑΣΟΚ ότι επιχείρησε να «σκεπάσει» την υπόθεση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι πως υπήρχαν, ιδίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αναφέρομαι στις ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου, προσπάθειες ώστε να μείνει η ιστορία στο ημίφως ή στο σκοτάδι».

Ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε πως «το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009 ήταν μεγάλο αλλά διαχειρίσιμο», ωστόσο, όπως ανέφερε, «με την άφρονα πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τους τρεις πρώτους μήνες, το έλλειμμα εκτοξεύτηκε».

Στην ερώτηση αν υπήρξε «μαγείρεμα» των στοιχείων προκειμένου να διογκωθεί το έλλειμμα ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. απάντησε χαρακτηριστικά: «Ποτέ δεν είχαν μπει στο έλλειμμα δαπάνες όπως αυτές της ΔΕΗ και των νοσοκομείων, αν και μας είχαν ζητηθεί πολλές φορές κατά το παρελθόν».

Καταλήγοντας ο βουλευτής της ΝΔ υπογράμμισε πως «το γεγονός πως προστέθηκαν τρεις ποσοστιαίες μονάδες στο έλλειμμα σήμαινε πρακτικά τη λήψη μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ εις βάρος του ελληνικού λαού».

 

By