Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παχυλοί 15 μισθοί και επιδόματα σε δύο δημόσιους οργανισμούς

Αυξήσεις και προνόμια στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου την περίοδο των περικοπών

dimosio650_2214013Την ώρα που οι μισθοί των περισσότερων έχουν υποστεί μειώσεις που φτάνουν και το 50%, δώρα και άλλα προνόμια έχουν περάσει στη σφαίρα του παρελθόντος κάποιοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν από οργανισμούς του δημοσίου 15 μισθούς και μάλιστα χωρίς μειώσεις.

Όπως αποκαλύπτει το Έθνος, επικαλούμενο την έκθεση των Οικονομικών Επιθεωρητών, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και τη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου (ΜΒΗ) όχι μόνο δεν είχαν μειώσεις, αλλά κέρδιζαν όλο και περισσότερα στα χρόνια της κρίσης.

Στον ΟΒΙ, που ασχολείται με τη χορήγηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, την καταχώρηση συμβάσεων μεταφοράς τεχνολογίας, την παρακολούθηση, καταγραφή και ταξινόμηση ευρεσιτεχνιών, από το 2009 μέχρι το 2012 έπαιρναν αθροιστικά 15 μισθούς, ειδικά επιδόματα (βρεφονηπιακού σταθμού, κατασκήνωσης, ισολογισμού), μέχρι και ημερήσια έκπτωση 3 ευρώ για την κατανάλωση ειδών από το κυλικείο του κτιρίου. Ο δε γενικός διευθυντής είχε φτάσει μέχρι και 7.063 ευρώ τον μήνα.

Στη ΜΒΗ (θυγατρική των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων), οι 29 από τους 67 απασχολούμενους βαφτίστηκαν «διευθυντές» (οι 11 μέσα σε μια νύχτα), παίρνοντας τα σχετικά επιδόματα ευθύνης (400 ευρώ για διευθυντή και βοηθό διευθυντή ενώ 900 για γενικό διευθυντή), ενώ μερικοί δεν είχαν καν απολυτήριο λυκείου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By