Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Παύλος Χρηστίδης: Οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη διακατέχονται από αφέλεια

Ο Γραμματέας Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Ελιά, Παύλος Χρηστίδης επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιλογές του στη Θράκη για το ευρωψηφοδέλτιο

xristidis626_240414
Συγκρεκριμένα, ο κ. Χρηστίδης δηλώνει για όσα διαδραματίστηκαν στην υπόθεση Σαμπιχά και Κουρτ:

«Για όσους από εμάς ζήσαμε στη Θράκη, η συζήτηση των τελευταίων ημερών έχει δυο επίπεδα. Το πρώτο αφορά την καθημερινότητα. Σ’ αυτή χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζούσαμε στην ίδια πόλη, στις ίδιες γειτονιές, στον ίδιο λόχο ως στρατιώτες και στην ίδια πολυκατοικία, χωρίς ποτέ να νιώσουμε ότι αυτά που μας χωρίζουν είναι περισσότερα απ’ όσα μας ενώνουν. Το δεύτερο αφορά την πολιτική της Ελλάδας και της Τουρκίας. Τα ελληνικά λάθη του παρελθόντος αποτέλεσαν ιδανική ευκαιρία για την Τουρκία, η οποία με οικονομικά και θρησκευτικά προτάγματα επιχειρεί τη de facto παραβίαση διεθνών συνθηκών.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση Σαμπιχά και Κουρτ αναδεικνύει υπαρκτά θέματα, στα οποία τα ελληνικά πολιτικά κόμματα πρέπει να ενσκήψουν συγκροτημένα, με σύνεση, σχέδιο και υψηλά αντανακλαστικά. Δυστυχώς, οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ διακατέχονται από αφέλεια και η προσπάθεια απόδοσης της αιτίας του κακού στη στάση των ΜΜΕ, δε μπορεί να αποκρύψει ότι σ’ ένα θέμα μείζονος εθνικής σημασίας, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μεγάλο λάθος».

By