Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Περιμένουν την ανάπτυξη στην Ιταλία

Οι ιταλικές επιχειρήσεις θεωρούν υπερβολικό το φορολογικό βάρος

italy_economy640

Συγκρατημένη αισιοδοξία εξέφρασαν οι μεσαίου μεγέθους ιταλικές επιχειρήσεις σχετικά με την προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ιταλικών Επιμελητηρίων.

Το 37,3% των ιταλικών μεσαίων επιχειρήσεων θεωρεί ότι ο συνολικός τζίρος τους ως το τέλος του χρόνου πρόκειται να παρουσιάσει αύξηση, ενώ το 34% αναμένει άνοδο της παραγωγικότητας.

Το 90% των ιταλικών επιχειρήσεων το 2012 παρά την κρίση συνέχισε να εξάγει. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της εσωτερικής αγοράς μόνο το 13,6% των μεσαίων επιχειρήσεων θεωρεί ότι φέτος μπορεί να βελτιωθούν οι πωλήσεις τους σε σχέση με πέρυσι.

Μέσα σε δέκα χρόνια, οι ιταλικές μεσαίες επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 453. Κατάφεραν να επιβιώσουν 3.594. Το 43% των ιδιοκτητών τους δηλώνει ότι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην εξασφάλιση της χορήγησης δανείων από τις τράπεζες.

Σχολιαστές τονίζουν ότι το μεγάλο εμπόδιο για την περαιτέρω ανάπτυξη του ιταλικού επιχειρηματικού τομέα αποτελείται από το υπερβολικό φορολογικό βάρος για τις εταιρίες που βρίσκονται στην μέση της κλίμακας (ανάμεσα σε εκείνες πολύ μεγάλων και μικρών διατάσεων) η φορολογική πίεση αγγίζει το ποσοστό του 44,5%.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By