Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Περιορίζεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Χιλή

Παραπάνω από 11.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι από τη φυσική καταστροφή

Chile Forest Fire_Cham(1)

Κερδίζουν τη μάχη με τις φλόγες οι Χιλιανές αρχές. Οι περισσότερες από τις εστίες φωτιάς, που προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στο λιμάνι της κεντρικής Χιλής, το Βαλπαραΐσο, στοιχίζοντας τη ζωή σε 15 ανθρώπους, έχουν περιοριστεί, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο επικεφαλής της δασικής υπηρεσίας της χώρας, ωστόσο υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί.

Σημειώνεται ότι περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι, περίπου 2.500 σπίτια καταστράφηκαν και 11.400 στρέμματα γης απανθρακώθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής πάντως έχουν ήδη σημειώσει σημαντική πρόοδο στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το Σαββατοκύριακο, ωστόσο πρέπει να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες που θα εμποδίσουν την φωτιά να εξαπλωθεί σε καλλιέργειες εφόσον οι άνεμοι ενισχυθούν, δήλωσε χθες το βράδυ ο Άαρον Καβιέρες, ο εκτελεστικός διευθυντής του Επιχείρησης Εθνικών Δρυμών.

«Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στον περιορισμό της φωτιάς, αλλά δε μπορούμε να την κηρύξουμε υπό πλήρη έλεγχο» σημείωσε.

Τις ελπίδες αναπτερώνει και το δελτίο της μετεωρολογικής υπηρεσίας, το οποίο προβλέπει ότι αύριο Μεγάλη Τετάρτη οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Ωστόσο η υπηρεσία του Καβιέρες προειδοποίησε ότι ίσως να χρειαστεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν στην περιοχή έως τις αρχές Μαΐου προκειμένου να κατασβέσουν πλήρως και τις τελευταίες εστίες της φωτιάς.

By