Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Περισσότερα στοιχεία για το πόθεν έσχες του Καπερνάρου ζητά η Βουλή

Δεν προκύπτουν εξελίξεις για το πόθεν έσχες του Αλέξη Μητρόπουλου

Vouli-Fakelos

Δεμένα είναι τα χέρια της Βουλής στην περίπτωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου που φέρεται να μην έχει δηλώσει εισοδήματα 1 εκατ. ευρώ με την επιτροπή ελέγχου πόθεν έσχες να επιστρέφει την υπόθεση στο ΣΔΟΕ, καθώς το θέμα αφορά χρονική περίοδο που δεν ήταν υπόχρεος υποβολής δήλωσης.

«Η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι στην έκθεση ελέγχου δεν περιλαμβάνονται στοιχεία τα οποία θα ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθούν κατά τη διενέργεια ελέγχου της αρχικής του δήλωσης», αναφέρεται σε δήλωση προέδρου της Γιώργου Καλαντζή.

Την ίδια ώρα ωστόσο, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η έρευνα με άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Βασίλη Καπερνάρου από τους ΑΝΕΛ που φέρεται να έχει αποκρύψει φορολογικά έσοδα 5,5 εκατ. ευρώ. «Η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε ότι είναι χρήσιμο να τεθούν υπόψιν της για το έλεγχο της οι κινήσεις όλων των τραπεζικών λογαριασμών του Αυγούστου 2012», σημειώνεται στην ανακοίνωση της επιτροπής, καθώς «στην Έκθεση Ελέγχου του ΣΔΟΕ αναφέρεται ότι ζητήθηκαν από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών οι κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών μέχρι και 4 Οκτωβρίου 2012».

Σε ότι αφορά στις εκκρεμότητες στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης οικονομικού έτους 2012 (χρήση 2011) των πρώην βουλευτών Γ. Καρατζαφέρη, Αρ. Σταθάκη, Ι. Σκουλά, Γ. Αναγνωστόπουλου και Ηλ. Καλλιώρα, τα μέλη της επιτροπής έκριναν ότι τα δικαιολογητικά που προσκόμισαν ήταν ικανοποιητικά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By