Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Περισσότεροι αυτοί που φεύγουν από το λιμάνι του Πειραιά

Αυξημένη η κίνηση από πέρυσι κατά 25%.

ploia2Ο  υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης στο λιμάνι, ανέφερε ότι είναι αυξημένη κατά 25% σε σχέση με πέρυσι είναι η κίνηση των επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά και κατά περίπου 40% σε ό,τι αφορά τα οχήματα. Γεμάτα αναχωρούν τα πλοία για τις Κυκλάδες, τη Σάμο και την Ικαρία ενώ για τους υπόλοιπους προορισμούς η πληρότητα αγγίζει το 80%.

Από την προηγούμενη Παρασκευή, 26 Απριλίου έως τη Μεγάλη Τετάρτη, αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά για τη νησιωτική Ελλάδα 74 πλοία που μετέφεραν  συνολικά 77.600 επιβάτες, 10.828 ΙΧ , 3.174 φορτηγά και 2.127 δίκυκλα. Η αυξημένη κίνηση αποδίδεται κυρίως στην καλοκαιρία που επικρατεί και θα επικρατήσει τις ημέρες του Πάσχα.

Από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη έως την Τρίτη του Πάσχα, έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά συνολικά 71 δρομολόγια για τις νησιωτικές περιοχές. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γραφείου Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, η πληρότητα των πλοίων προς τις Κυκλάδες και τη Σάμο- Ικαρία φτάνει το 100%, ενώ για τους υπόλοιπους προορισμούς αγγίζει το 75% με 80%.

Το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά συνιστά στους ταξιδιώτες, πριν κατέβουν στο λιμάνι,  να επικοινωνούν με τακατά τόπους πρακτορεία για τη διαθεσιμότητα των εισιτηρίων που είναι πλέον ηλεκτρονικά ώστε να αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης διαβεβαίωσε ότι οι αρχές έχουν πάρει όλα τα μέτρα για να διασφαλίσουν την ομαλότητα στη θαλάσσια κυκλοφορία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, χαρακτήρισε ενθαρρυντικό σημάδι την αυξημένη κίνηση που καταγράφεται και ευχήθηκε καλό Πάσχα σε πληρώματα και ταξιδιώτες .

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Δημήτρης Μπαντιάς τόνισε ότι η διακίνηση όλων των επιβατών είναι ομαλή και δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα ενώ πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες σε όλες τις λιμενικές αρχές της χώρας να λάβουν αυξημένα μέτρα τάξης και ασφάλειας.

By