Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Περιφερειάρχης στη Στερεά Ελλάδα ο Κώστας Μπακογιάννης

 «Όταν ξεκίνησα κάποιοι λέγανε που πας ρε Καραμήτρο;»

kostas-bakogiannis

Με ποσοστό περίπου 56% εκλέχθηκε περιφερειάρχης για την επόμενη πενταετία στη Στερεά Ελλάδα ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο αντίπαλός του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Απόστολου είδε το ποσοστό του να αυξάνεται από το 18,75% στο 44,36%, ωστόσο όμως περιορίζεται στη δεύτερη θέση.

«Όταν ξεκίνησα κάποιοι λέγανε που πας ρε Καραμήτρο;» είπε ο ίδιος μιλώντας τις πρώτες πρωινές ώρες στους συγκεντρωμένους έξω από το εκλογικό κέντρο της Λαμίας όπου έφτασε από το Καρπενήσι και συνέχισε:

«Mου είπανε ότι ο κόσμος τώρα θέλει κάποιοι να του χαϊδεύουν τα αυτιά. Μου είπανε ότι δεν είναι ώρα γι” αυτά. Η Στερεά Ελλάδα απέδειξε ότι η μεγάλη ώρα είναι τώρα. Η κοινωνία θέλει την αλήθεια, θέλει τη δικαιοσύνη, θέλει τη συνέπεια, θέλει την αλλαγή».

Ο ίδιος αφιέρωσε τη βραδιά της νίκης σε δύο ανθρώπους. «Πρώτα απ” όλα στον πατέρα μου. Δεν περνάει ημέρα συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής που θα προτιμούσα να είναι κοντά μας.

Και θα ήθελα να πω και δυο κουβέντες για τη μάνα μου, την οποία εσείς όλοι τη γνωρίζετε βέβαια ως πολιτικό και λογικό είναι τόσα χρόνια. Για μένα και την αδερφή μου που μας μεγάλωσε με μεγάλες δυσκολίες μένοντας πολύ νέα χήρα, το μόνο που μπορώ να πω, είναι ένα τεράστιο ευχαριστώ για όλα αυτά που μας έχει προσφέρει» όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ έδωσε ραντεβού τις επόμενες μέρες «γιατί τα προβλήματα της Περιφέρειας μας περιμένουν και δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο», όπως σημείωσε.

Ανατροπές στους δήμους 

Ανατροπές σημειώθηκαν στους περισσότερους δήμους της Στερεάς Ελλάδας. Ο δήμος της Λαμίας αλλάζει χέρια ύστερα από 16 χρόνια και από μια δραματική νύχτα.

Στη Χαλκίδα ο μέχρι τώρα δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης όλη τη νύχτα είδε αρκετές φορές την πλάτη του αντιπάλου του Χρήστου Παγώνη ωστόσο όμως τερμάτισε με την ολοκλήρωση της διαλογής στην πρώτη θέση με 50,17%, έναντι 40,81% που είχε πάρει στον πρώτο γύρο. Ο αντίπαλός του αύξησε τη δύναμή του αισθητά και από 30,62% έφθασε στο 49,83%. Με βάση τα στοιχεία του ΥΠΕΣ το θρίλερ είχε μεγάλη διάρκεια και στο τέλος διαμορφώθηκε η απόσταση των δύο συνδυασμών, όπου η διαφορά μεταξύ τους είναι μόλις 59 ψηφοδέλτια.

Ο δήμαρχος της Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς παρά το γεγονός ότι είχε την πρώτη Κυριακή 9 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Νίκο Σταυρογιάννη χθες είδε τα ποσοστά να ανατρέπονται και ο αντίπαλός του, μέχρι τώρα βουλευτής, συγκέντρωσε 53,38% από το 32,4 της προηγούμενης Κυριακής και παίρνει τα ηνία του δήμου για την επόμενη πενταετία έναντι του 46,62% που συγκέντρωσε ο για 16 χρόνια δήμαρχος Γιώργος Κοτρωνιάς.

Στον δήμο Λειβαδιάς η Γιώτα Πούλου με στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που έκοψε πρώτη το νήμα της αφετηρίας με 56,24%, από 25,64% που είχε πάρει στον πρώτο γύρο. Ο δικηγόρος Αρης Ρούσσαρης περιορίστηκε στο 43,76% παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί με 30,15% στον πρώτο γύρο.

 

By