Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πιέζουν οι γαλάζιοι για το πετρέλαιο θέρμανσης

Συνεχίζουν τις δηλώσεις για το πετρέλαιο θέρμανσης οι βουλευτές της Ν.Δ

petrelaio thermansis

Με την πρόταση των 26 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης έχει συστοιχηθεί σύσσωμη η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα, ασκώντας πιέσεις στο οικονομικό επιτελείο και στην τρόικα, από την οποία η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη μείωση της τιμής κατά 15%.

Νέες δηλώσεις για το θέμα έκαναν χθες οι βουλευτές Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος και Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ.Ταμήλος δήλωσε στο Βήμα FM ότι η πρόταση των 26 βουλευτών απηχεί όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ, «ειδικά όσους είμαστε από την επαρχία». Σχολίασε ότι πέρυσι η εξίσωση των φόρων και η καταβολή του επιδόματος είχαν ως αποτέλεσμα προβλήματα.

«Τα ποσά δόθηκαν αργά και δεν έφτασαν για τις βόρειες περιοχές, όπως η Φλώρινα, η Καστοριά και η Έδεσσα. Και οικογένειες πολλές έμειναν απ’ έξω, διότι ήταν πολύ σφιχτά τα εισοδηματικά κριτήρια», είπε ο κ.Ταμήλος, προσθέτοντας ότι μπορεί εφέτος να αλλάξουν οι κλιματικές ζώνες, να δοθούν τουλάχιστον 20-25% περισσότερα χρήματα ανά ζώνη, ώστε να καλυφθεί ένα μεγάλο μέρος της διαφοράς του πετρελαίου που καταναλώνεται στις ζώνες αυτές και τρίτον, να αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια τουλάχιστον κατά 20%, ώστε 3-3,5 εκατ. οικογένειες να μπουν στο σύστημα.

Σε συνέντευξη του στο ΑΜΠΕ, ο κ.Αυγενάκης δήλωσε: «Το περυσινό μοντέλο μας έχει δείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν λειτούργησε, δεν μπορεί να λειτουργήσει, σε κανένα επίπεδο δεν είχαμε θετικό αποτέλεσμα και συνεπώς πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Γι αυτόν το λόγο οι κυβερνητικοί βουλευτές που έχουμε την αγωνία και την καθημερινή επαφή με τον κόσμο των περιφερειών μας τεκμηριωμένα και προσεκτικά κάναμε μια παρέμβαση και ζητήσαμε από το οικονομικό επιτελείο την αλλαγή προσανατολισμού»

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By