Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πιερρακάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κληρονομήσει τη στάχτη του παρελθόντος 

«Εμείς καλούμαστε να ξαναανάψουμε τη φλόγα» το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

pierrakakisAA

«Το πρόβλημα των Σοσιαλιστικών κομμάτων ήταν και είναι δομικό. Το κραταιό SPD από κόμμα του 40% μετετράπη σε κόμμα του 20%. Στη Γαλλία ο Ολάντ φαίνεται ότι δε θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών όταν αυτές γίνουν. Τα σοσιαλιστικά κόμματα χάνουν ένα κομμάτι της ατζέντας τους σε όλες τις χώρες και άρα το πρόβλημα ήταν και είναι δομικό, τόσο σε άλλες χώρες όσο και στη δική μας» , τόνισε, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Κυριάκος Πιερρακάκης στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Παράταξης, ενόψει συνεδρίου της.

Στη συνέχεια ο κ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για τα ψευτοδιλήμματα που αναπτύσσονται ορισμένες φορές, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αντί εμείς να επιδιώξουμε να βρούμε απαντήσεις σε αυτό αναλωνόμαστε σε ψεύτικα διλήμματα, όπως: ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, ωσάν να τίθεται θέμα επιλογής ανάμεσα στον εφευρέτη του αντιμνημονίου σημερινό Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό μιας Αξιωματικής Αντιπολίτευσης – που παρά το ότι θα πεί το δικό του «ουδείς αναμάρτητος» λίαν συντόμως – κάποτε αποκαλούσε τον εκλεγμένο Πρωθυπουργό της χώρας «Τσολάκογλου». Το ζήτημα ήταν πάντα το ποιοί είμαστε εμείς, το τι λέμε, το ποιούς εκπροσωπούμε, το ποιούς βάζουμε απέναντι, ΠΑΣΟΚ ή Ελιά, ωσάν η διεύρυνση να μην είναι συνθήκη ύπαρξης του χώρου μας, ωσάν να διεκδικούμε κλειστές θύρες.

«Σήμερα», είπε στη συνέχεια, «παρατηρούμε την ανάδυση ενός νέου διλήμματος, αναφορικά με το περιεχόμενο του επικείμενου συνεδρίου –  και παρατηρούμε κάποιους να το βλέπουν ως μια αφορμήκινητοποίησηςτωνκομματικώντουςστρατών, ξεχνώντας ότι τα τάγματα έγιναν λόχοι και ότι οι λόχοι έγιναν διμοιρίες- καθώς και ότι η κοινωνία παρατηρεί τέτοια φαινόμενα επιεικώς αδιάφορη».

Τέλος, ο Κυριάκος Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι “στο χώρο μας επικρατεί ένας ναρκισισμός των μικρών διαφορών για την εμπέδωση ατομικών πλεονεκτημάτων. Το ζητούμενο όμως μας υπερβαίνει όλους – τον καθένα και την κάθεμια από εμάς ατομικά – και το κρίσιμο είναι να μη μας υπερβεί και συλλογικά”.

“Ο Ζωρές είχε πεί: “από το φως του παρελθόντος, πετάξαμε τη στάχτη και κρατήσαμε τη φλόγα”. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κληρονομήσει τη στάχτη του παρελθόντος, το ίδιοι και αρκετοί στο χώρο μας που είναι φορείς παλαιών νοοτροπιών.Εμείς καλούμαστε να ξαναανάψουμε τη φλόγα”, είπε κλείνοντας την ομιλία του.

By