Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πιερρακάκης: «Στόχος της Ελιάς πρέπει να είναι η εκλογή τριών ευρωβουλευτών»

Ο υποψήφιος της Ελιάς κάνει λόγο λόγο για «ναρκισσισμούς» στον χώρο της Κεντροαριστεράς, τονίζοντας ότι το διακύβευμα είναι να κρατήσουμε αυτό το χώρο όρθιο

pierrakakis622_240314

Για την Ελιά, τις έριδες στο ΠΑΣΟΚ που εκφράστηκαν και με την αποχή των λεγόμενων «παπανδρεϊκών» από το ευρωψηφοδέλτιο καθώς και για τους στόχους που θέτει το συγκεκριμένο πολιτικό σχήμα της Κεντροαριστεράς στις επικείμενες εκλογές, μίλησε τη Δευτέρα στον ΒΗΜΑ FM 99,5 ο Κυριάκος Πιερρακάκης, εκ των ηγετικών στελεχών της κίνησης.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος – όπως έχει γίνει γνωστό – για την Ευρωβουλή, κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο κόμμα με αντικείμενο τη συμμετοχή ή όχι στο ευρωψηφοδέλτιο.

«Η εμπειρία μου και αντίληψή μου στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ότι το να αναθερμαίνεις τα διλήμματα του 1996 ή του 2007 σε μια χρονική συγκυρία όπου η όποια πολυδιάσπαση και ο όποιος ναρκισσισμός προσωπικών διαφορών υπονομεύει και την ανάκαμψη της χώρας και του πολιτικού χώρου της Κεντροαριστεράς – ο οποίος, κατά τη γνώμη μου, είναι ο κυρίαρχος στην κοινωνία και όχι κομματικά – είναι εντελώς λανθασμένο» απάντησε και πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω στη συζήτηση αυτή. Υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι είναι λανθασμένη».

Ο Κυρ. Πιερρακάκης έκανε λόγο για «ναρκισσισμούς» στον χώρο της Κεντροαριστεράς και αναφέρθηκε ακολούθως στον Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ.

«Εμείς, αυτή τη στιγμή, πρέπει να ξαναστήσουμε αυτό τον χώρο χωρίς εγωισμούς και ναρκισσισμούς. Στο 90% των πολιτικών συμφωνούμε. Εφόσον συμφωνούμε για το πού πρέπει να πάει η χώρα, το θεωρώ δομικά λανθασμένο να προσπαθεί καθένας να περιχαρακώσει ένα κομμάτι. Π.χ. η ΔΗΜΑΡ, όπου ο κ. Κουβέλης είπε ότι και αυτός επιθυμεί να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Μπορείτε να μου εξηγήσετε για ποιο λόγο τότε κατεβαίνει μόνος του και δεν εντάσσεται σε ένα σχήμα που έχουν ενταχθεί και άλλα σχήματα της Κεντροαριστεράς; Θα μπορούσε να το κάνει μόνο για τις ευρωεκλογές, να κατέβει σε ένα σχήμα και στις εθνικές εκλογές να κατέβει μόνος του. Γιατί δεν το κάνει; Είναι λάθος για τα ίδια τα συμφέροντα της χώρας αυτό» είπε το μέλος της ΠΓ του ΠΑΣΟΚ.

pierakakis_mikrh240314

Τρεις ευρωβουλευτές ο στόχος

Ερωτηθείς για τον αριθμό ευρωβουλευτών που θέτει ως στόχο η «Ελιά» ο Κυριάκος Πιερρακάκης απάντησε: «Είναι μια ερώτηση, την οποία εκ των πραγμάτων μάς κάνουν και τα μέλη και στελέχη του κόμματος, γυρνώντας ανά την Ελλάδα. Όταν αυτός ο χώρος εξέφραζε το 40% plus σ’ αυτή τη χώρα, ικανοποιημένοι δεν είμαστε με καμία επίδοση. Αλλά σ’ αυτή τη συγκυρία, σ’ αυτή τη χρονική στιγμή, το διακύβευμα είναι να κρατήσουμε αυτό το χώρο όρθιο. Είναι άλλη η συγκυρία και η διαδικασία αυτή τη στιγμή, διότι η χώρα είναι σε κρίση. Η εκτίμησή μου είναι ότι ο στόχος πρέπει να είναι η εκλογή τριών βουλευτών, για το ΕΣΚ».

By