Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Πιο γρήγορους ρυθμούς στην απόδοση δικαιοσύνης, ζητά ο Αθανασίου

Κάλυψη των κενών στους δικαστικούς υπαλλήλους εξήγγειλε ο υπουργός

athanasiou

Την ανάγκη να υπάρξει επιτάχυνση στις διαδικασίες απόδοσης δικαιοσύνης, τόνισε σήμερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπιών Δικαιωμάτων Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος εγκαινίασε τη λειτουργία του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας, που είναι το πρώτο που τίθεται περιφερειακά σε λειτουργία. Η σχετική εκδήλωση έγινε στο Μέγαρο Δικηγόρων, ενώ ο υπουργός εξήρε τη συμβολή του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας στη διαδικασία λειτουργίας του Ινστιτούτου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα καλυφθούν τα κενά δικαστικών υπαλλήλων με την πρόσκληση 200 καινούργιων γραμματέων από τους πίνακες του τελευταίου διαγωνισμού και άλλων 800 που θα προέλθουν από την κινητικότητα καθώς και 800 οι οποίοι θα απασχοληθούν ως σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ο κ. Αθανασίου, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών στην πόλη, καθώς, όπως σχολίασε, θα συμβάλει ο θεσμός του διαμεσολαβητή στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων ενώ θα βοηθήσει τους πολίτες να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By