Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πιο σίγουρος από πότε ο Γιούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν

Και ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι ο κ. Γιούνκερ πρέπει να πάρει τη «διερευνητική» εντολή, συμφωνώντας με τους υπολοίπους ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί υποψήφιος εκτός των πέντε

zan klont giouker

Με σιγουριά ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δηλώνει, μέσω του λογαριασμό του στο twitter, πως θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα συγκεντρώνει τις περισσότερες έδρες στην Ευρωβουλή που προέκυψε από τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λισαβόνας το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και οι αρχηγοί των κρατών-μελών πρέπει να λάβουν υπόψη τους τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών για την επιλογή του επόμενου προέδρου της Κομισιόν.

«Σοσιαλδημοκράτες, συντηρητικοί και άλλοι είναι έτοιμοι να στηρίξουν μία Κομισιόν υπό τον Γιούνκερ, εάν αναλάβει με θάρρος το καθήκον» αναφέρει ο κ. Σουλτς, υπογραμμίζοντας πως «είναι η ώρα να ενισχυθεί η Ευρώπη».

Tην Τρίτη συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες oι υποψήφιοι των πολιτικών σχηματισμών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τον Μάρτιν Σουλτς να διαμηνύει ότι πρέπει να σχηματιστεί ευρεία συμμαχία γύρω από την υποψηφιότητα Γιούνκερ, με στόχο την ισχυρή Ευρώπη.

Να σημειωθεί ότι και ο Αλέξης Τσίπρας, υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με την Ευρωπαϊκή Αριστερά, ανέφερε ότι ο Γιούνκερ πρέπει να πάρει τη «διερευνητική» εντολή, συμφωνώντας με τους υπολοίπους ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί υποψήφιος εκτός των πέντε.

Διαβάστε επίσης: Η Μέρκελ υποστηρίζει ενεργά την υποψηφιότητα Γιούνκερ

By