Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πιστοί οι αγρότες στο ραντεβού του Φεβρουαρίου

«Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ τους οι αγρότες καθώς ετοιμάζονται για τις κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα

agrotes
Στον … χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν τη Δεύτερα και οι αγρότες της Ημαθίας, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κουλούρας, όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας». Όπως εξήγησε, η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί την ίδια ημέρα το πρωί, ενώ προανήγγειλε και «δυναμικές κινητοποιήσεις» στην Κρήτη, από αγρότες που συντάσσονται με την «Πρωτοβουλία».

Εξάλλου, μπλόκα, που υπολογίζονται σε 30 – 40, στήνουν από τη Δευτέρα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, καθώς επίσης και σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας, και οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.

Το μπλόκο των θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας – Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο πρόκειται να καταλήξουν στην μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και τα μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου. Επίσης, σε λίγη ώρα ξεκινά αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, με τους συμμετέχοντες να έχουν δώσει «ραντεβού» στο Άγαλμα Βενιζέλου. Οι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία προς την ΔΕΘ, όπου διεξάγεται η έκθεση 25η Agrotica.

By