Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πλήρης ανάρρωση της νοσοκόμας στην Ισπανία

Βγήκε αρνητική σε πέντε τεστ του ιού

Spain Ebola

Η Ισπανίδα νοσοκόμα, Τερέσα Ρομέρο κατάφερε να ξεπεράσει πλήρως τον ιό Έμπολα και αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο από το νοσοκομείο της Μαδρίτης, όπου νοσηλεύεται.

«Τα κριτήρια της ανάρρωσης από τον Έμπολα», όπως έχουν καθοριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, «έχουν εκπληρωθεί», αφού έγιναν τέσσερις αναλύσεις αίματος και σε όλες τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, δήλωσε ο γιατρός Χοσέ Ραμόν Αρίμπας, επικεφαλής του τμήματος μολυσματικών και τροπικών ασθενειών του νοσοκομείου Κάρλος Γ΄.

«Είναι ασφαλώς αιτία για γιορτή, είναι καταπληκτικό», είπε από την πλευρά της η Μάρτα Αρσουάγκα, γιατρός που παρακολουθούσε σε καθημερινή βάση την πορεία της υγείας της 44χρονης νοσηλεύτριας μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο στις 6 Οκτωβρίου.

Ο κ. Αρίμπας υπογράμμισε πάντως ότι θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της κ. Ρομέρο.

Η νοσηλεύτρια «έχει τεράστια ψυχική και σωματική δύναμη, όμως επειδή δεν έχουμε κάποια ομάδα ελέγχου για να την συγκρίνουμε, είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε τι ακριβώς έπαιξε ρόλο στην ανάρρωσή της», εξήγησε ο γιατρός.

«Περάσαμε μερικές δύσκολες ημέρες και τώρα τα αποτελέσματα αυτά μας γεμίζουν χαρά», πρόσθεσε η κ. Αρσουάγκα. Η κ. Ρομέρο εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του ιού στις 29 Σεπτεμβρίου.

Προσβλήθηκε ενώ φρόντιζε έναν ηλικιωμένο ιεραπόστολο που είχε επαναπατριστεί από την Αφρική, ο οποίος πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου.

By