Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πλήρωσε τα λάθη του ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε 2-1 από τη Σταντάρ!

«Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, είναι άδικο για τα παιδιά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τα λάθη κοστίζουν», είπε ο Γιάννης Αναστασίου και δεν είχε άδικο. Γιατί, πράγματι, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα λάθη του και γνώρισε την ήττα (2-1) από τη Σταντάρ…

thumbnail«Κάναμε για πέντε λεπτά κάποια λάθη και το πληρώσαμε, ήμασταν καλύτεροι αλλά δυστυχώς  δεν προκριθήκαμε, προσπαθήσαμε πολύ και δεν έχω κανένα παράπονο από τα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη του. Εμείς συνεχίζουμε, δεν σταματάμε. Υπάρχουν και άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι άσχημο ότι δεν καταφέραμε να περάσουμε γιατί και το θέλαμε και το πιστεύαμε», πρόσθεσε ο Αναστασίου που είδε την ομάδα του να χάνει με τρόπο οδυνηρό τρόπο χάθηκε την πρόκριση στα πλέι ο της προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύο σημαντικές ευκαιρίες είχε η Σταντάρ, δύο γκολ πέτυχε. Δύο χοντρά λάθη έκαναν οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού, δύο γκολ δέχθηκαν. Ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με 22 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι μισές ήταν ευκαιρίες που μύριζαν γκολ. Κι όμως: Παναθηναϊκός-Σταντάρ 1-2.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό. Από το πείσμα του Μπεργκ στο 17ο λεπτό ήρθε το γκολ. Ο Σουηδός έκλεψε τη μπάλα από τον Σταμ έξω από την περιοχή της Σταντάρ, προχώρησε και επιχείρησε να σεντράρει όμως η κόντρα του Αρσλάναγκιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Για δέκα λεπτά οι πράσινοι αναζήτησαν το δεύτερο γκολ, αυτό δεν ήρθε και σταδιακά η βελγική ομάδα ισορρόπησε το ματς. Έδειχνε όμως ανήμπορη να απειλήσει σε οργανωμένη επίθεση και βασίζονταν μόνο στο πρέσινγκ της για να κλέψει τη μπάλα και να βγει γρήγορα σε αντεπίθεση.

Η Σταντάρ έστειλε προειδοποιητική βολή στο 33′ κλέβοντας τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και δημιουργώντας καλή ευκαιρία. Τρία λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο ισοφάρισε. Ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε λάθος πάσα και με μια μπαλιά ο Μπομπό βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη χωρίς να κάνει λάθος. Η ισοφάριση μάλλον πανικόβαλε κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Σταντάρ πετυχαίνοντας δεύτερο γκολ στο 41′. Ένα γκολ – ποίημα από τον Μποκού που σημάδεψε με διαγώνιο πλασέ το απέναντι παραθυράκι της εστίας του Κοτσόλη. Με την ανατροπή και το σκορ σχετικής ασφάλειας, η Σταντάρ ήλεγξε το ρυθμό για 20 λεπτά και στο δεύτερο ημίχρονο. Η αντίδραση του Παναθηναϊκού προέκυψε μετά την αναγκαστική αλλαγή του Κλωναρίδη, στη θέση του οποίου μπήκε ο Ντίνας που βοήθησε πολύ τον Νάνο από αριστερά και τα ρήγματα δημιουργήθηκαν. Η μία ευκαιρία διαδέχονταν την άλλη και για 15 λεπτά ο Παναθηναϊκός είχε πιάσει από το λαιμό τη Σταντάρ. Δύο δοκάρια, αρκετές  χαμένες ευκαιρίες, καλές έως (ορισμένες) πολύ καλές αποκρούσεις του Καβασίμα και… τέλος!

Το 1-2 ήρθε ως ένα άδικο αποτέλεσμα: για μια ομάδα (τον ΠΑΟ) που πάλεψε αλλά δεν έδειξε καλό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του ματς (για να τα ήμαστε ειλικρινείς) κι από την άλλη: για μια ομάδα (τη Σταντάρ) που, παρότι χαμηλών προδιαγραφών το πίστεψε, φάνηκε τυχερή, είχε καλό τερματοφύλακα και πέρασε.

Σαφέστατα καλή η διαιτησία του Άγγλου Όλιβερ που έχει μέλλον. Σωστός, ενώ χάρισε την κόκκινη στον Τριανταφυλλόπουλο σε μια φάση.

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μέντες (56′ Κλωναρίδης, 65′ Ντίνας), Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς (56′ Καρέλης), Μπεργκ.

Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Σταμ, Βαν Ντάμε, Αρσλάναγκιτς, Τεϊσέιρα, Καρσελά (54′ Γουάτ), Σιμάν, Λουμάντζα, Μπιά (19′ Μποκού, 71′ Αϊντάρεβιτς), Μπομπό, Ντε Καμάργκο.

 

By