Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Πλατφόρμα» Δραγασάκη για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ

 

 Να επαναφερθεί ο κατώτατος μισθός στα προ μνημονίου επίπεδα ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

-Του Κώστα Πουλακίδα-

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Επανέρχεται – συντασσόμενος με την επίσημη κομματική γραμμή- ο Γ. Δραγασάκης στο θέμα του κατώτατου μισθού δηλώνοντας ότι πρέπει να επαναφερθεί στα προ μνημονίου επίπεδά του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε προκαλέσει σύγχυση με παλαιότερες δηλώσεις του επί του θέματος, μίλησε στην διημερίδα με θέμα: «Έξοδος από την Κρίση: Η Πρόκληση της Εναλλακτικής Πορείας» που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Ερευνών & Πολιτικής Στρατηγικής (του Γ. Αρσένη) και το LEVY INSTITUTE.

Ο Γ. Δραγασάκης πρότεινε απέναντι στη στρατηγική των μνημονίων «να συγκροτηθεί ένα ευρύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που θα στηρίζεται σε τρεις «κοινούς τόπους».

1)     υπεράσπιση και διεύρυνση της Δημοκρατίας «ως προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση».

2) πρόγραμμα ανόρθωσης της κοινωνίας, μετασχηματισμού του κράτους και ανασυγκρότησης της οικονομίας. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

-αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα πριν το μνημόνιο  επίπεδά του, κατάργηση των χαρατσιών και άλλων άδικων φόρων αρχίζοντας από τα νοικοκυριά χωρίς εισόδημα και χωρίς δουλειά, τους ανέργους, τα στρώματα με τις μεγαλύτερες ανάγκες.

-μεταρρυθμίσεις στο κράτος, το φορολογικό σύστημα, τη δημόσια διοίκηση, το πολιτικό σύστημα κ.λπ.

-πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων με στόχο τη διαγραφή ή την ακύρωση σημαντικού μέρους του χρέους.

-την επίτευξη μιας συμφωνίας που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο όχι μόνο για τις αγορές αλλά για την ελληνική κοινωνία, και θα προβλέπει την εξυπηρέτηση του υπόλοιπου χρέους με ρήτρα ανάπτυξης.

3) διάλογος σχετικά με το περιεχόμενο ενός νέου οικονομικού, κοινωνικού και αξιακού υποδείγματος, που θα αποτελέσει την μακροπρόθεσμη και βιώσιμη απάντηση στην κρίση.

 

By