Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πλαφόν στις ιατρικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ

Πλαφόν στις ιατρικές εξετάσεις του και αυστηρές ποινές σε φαρμακοποιούς και ιατρούς περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο εφαρμογής των συμφωνηθέντων με την τρόικα.

farmakaΜε στόχο να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ, η οποία υπολογίζεται στο 1,2 δισ. ευρώ και αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του δημοσιονομικού κενού, το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τις δαπάνες του Οργανισμού και τη διακίνηση των φαρμάκων.

Ειδικότερα μπαίνει πλαφόν στις μηνιαίες δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλεία και φυσιοθεραπείες, που παρέχονται από συμβεβλημένους ιδιώτες παρόχους υπηρεσιών υγείας και οι οποίες δεν μπορούν να υπερβαίνουν το 1/12 του ετήσιου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.

Οι κάτοχοι άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων που δεν αναγράφουν στα παραστατικά  τον πολυψήφιο κωδικό που έχει λάβει το φάρμακο από τον Ε.Ο.Φ. θα πληρώνουν πρόστιμο μέχρι και 100.000 ευρώ.

Ο κάτοχος φαρμακαποθήκης, στην οποία θα παρατηρείται έλλειψη φαρμάκου λόγω παράβασης υποχρεώσεων του θα πληρώνει πρόστιμο μέχρι και ένα εκ. ευρώ.

Οι κάτοχοι άδειας χονδρικής πώλησης σε περίπτωση απαγόρευσης εξαγωγών φαρμάκου λόγω ελλείψεων θα πρέπει να δηλώνουν στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ τα αποθέματα τους και να τα διαθέτουν άμεσα στην αγορά, διαφορετικά θα πληρώνουν πρόστιμο ένα εκ. ευρώ.

Από 5.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει ο κάτοχος της άδειας λειτουργίας φαρμακείου εάν διαπιστωθεί το φαρμακείο ότι δε λειτουργεί υπό την παρουσία και επίβλεψη πτυχιούχου φαρμακοποιού.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By