Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πλούσιο θέαμα στο Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων ξιφασκίας

Με πλούσιο θέαμα, πολλές συμμετοχές και πολύωρη αγωνιστική δράση ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Εφήβων – Νεανίδων που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Οι Αστέριος Τσώκας (ξίφος μονομαχίας), Γιώργος Πάγκαλος (σπάθη), Ζωή Μοσχοπούλου (ξίφος μονομαχίας) και Ελένη Δήμκου (σπάθη) πρώτευσαν στις κατηγορίες τους.

pegasus_LARGE_t_1041_105554574Σε μία πολύ πετυχημένη διοργάνωση αγωνίστηκαν σχεδόν 200 αθλητές και έδειξαν ότι το μέλλον της ελληνικής ξιφασκίας είναι μεγάλο και μπορούμε να περιμένουμε πολλές επιτυχίες!

Στο ξίφος μονομαχίας, πρώτος βγήκε ο Αστέριος Τσώκας (ΟΞΙ Φλώρινας). Στον τελικό επιβλήθηκε του Αργύρη Βασιλόπουλου (Κολλέγιο Νέου Ηρακλείου) με 15-8. Τρίτοι αναδείχτηκαν οι Γιώργος Σκενδέρης (ΟΞΙΦ) και Ιωάννης Φιλιππούσης (Οδυσσέας Χαλανδρίου). Συνολικά στην κατηγορία αγωνίστηκαν 78 αθλητές.

Στην Σπάθη Εφήβων, νικητής αναδείχτηκε ο Γιώργος Πάγκαλος (Κ. Γείτονας). Στον τελικό επιβλήθηκε με 15-6 του συμπαίκτη του Κώστα Κυρτσιά. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν δύο αθλητές του Πανελληνίου οι Ιάσωνας Αριανούτσος και Βασίλης Κακαριάρης. Στον ημιτελικό ο Πάγκαλος επιβλήθηκε του Κακαριάρη με 15-7, ενώ ο Κυρτσιάς κέρδισε δύσκολα τον Αριανούτσο με 15-14. Συνολικά στην κατηγορία αγωνίστηκαν 45 αθλητές.

Στην Σπάθη Νεανίδων πρώτη βγήκε η Ελένη Δήμκου (Γυμναστική Ενωση Φλώρινας). Στον τελικό επιβλήθηκε με 15-12 της Αννας Δούκα (ΠΓΣ). Τρίτες αναδείχτηκαν οι αθλήτριες Νίκη Βλάχου (ΑΕΚ) και Ειρήνη Στρούμπου (ΓΣ Αρκτεία) Στους ημιτελικούς η Δήμκου επικράτησε της Στρούμπου με 15-8 και η Δούκα της Βλάχου με 15-7. Στην κατηγορία αγωνίστηκαν 20 αθλήτριες.

Στο ξίφος μονομαχίας Νεανίδων, έγιναν τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια. Στον τελικό η Ζωή Μοσχοπούλου (ΟΞΙΦ) επιβλήθηκε πολύ δύσκολα της Χρυσούλας Μαντζάνα (Οδυσσέας Χαλανδρίου) με 10-9. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Μυρτώ Σταράντζη (Οδυσσέας Χαλανδρίου) και Θεοδώρα Στιεπάνοβιτς (Α.Λ. Χανίων).

Οι ημιτελικοί ήταν εξίσου εντυπωσιακοί με τον τελικό. Η Μοσχοπούλου επιβλήθηκε της Στιεπάνοβιτς με 14-11, ενώ η Μαντζάνα κέρδισε με οριακή διαφορά 15-14 την Σταραντζή. Στην κατηγορία αγωνίστηκαν 64 αθλήτριες.

By