Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Το Ούζο Πλωμαρίου αρωγός στην καμπάνια του ΣΕΤΕ

 Συμμετείχε στο «Γαστροτουρισμός: Τροφή για Ανάπτυξη»

Plomari GRΤην προσπάθεια του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικού γαστρονομικού προορισμού ενισχύει το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, συμμετέχοντας στην καμπάνια «Γαστροτουρισμός: Τροφή για Ανάπτυξη».

Στο πλαίσιο αυτό, το Ούζο Πλωμαρίου έδωσε το δικό του «παρών» στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, κερνώντας τους παρευρισκόμενους το πιο αγαπημένο ελληνικό απόσταγμα αλλά και πρωτότυπα cocktail με βάση το ούζο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με την Ελλάδα και τις έννοιες της συνεργασίας και της σύμπραξης να αποτελούν μέρος του DNA του, το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχο σε αυτή την προσπάθεια του ΣΕΤΕ. Αποτελεί, εξάλλου, πάγια πεποίθηση και θέση της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης πως, με τις κατάλληλες δράσεις, η ελληνική γαστρονομία μπορεί να αναδειχθεί και να καθιερωθεί ως ένας από τους πρωταρχικούς λόγους προσέλκυσης τουριστών στην Ελλάδα, καθώς συνιστά μια από τις βασικότερες εκφάνσεις της κουλτούρας του λαού μας: Μιας κουλτούρας άρρηκτα συνδεδεμένης με τις ιδέες της παρέας και του μοιράσματος, που χαρακτηρίζουν την κατανάλωση του Ούζου και μετατρέπουν ένα απλό γεύμα σε μια πραγματική ιεροτελεστία.

Το Ούζο Πλωμαρίου, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, έχει πολλές φορές στο παρελθόν υποστηρίξει προσπάθειες για την προώθηση του τουρισμού, γαστρονομικού και μη, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η γνωριμία των τουριστών από όλα τα μήκη και πλάτη της γης με τις ομορφιές της Ελλάδας αλλά και την ανάπτυξη, που, ακόμη και σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία, εξακολουθεί να υπάρχει στη χώρα, είναι ανάμεσα στις βασικές του προτεραιότητες. Χάρη στη δυναμική παρουσία του Ούζου Πλωμαρίου σε περισσότερες από 30 χώρες του εξωτερικού, το ούζο είναι σήμερα ένα διεθνώς καταξιωμένο απόσταγμα, που κατά κοινή παραδοχή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλα διεθνώς δημοφιλή ποτά. Έτσι, έπειτα από μια μακρόχρονη, 120 σχεδόν ετών, πορεία της Ποτοποιίας Πλωμαρίου, το ούζο έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές και των ξένων καταναλωτών και να αποτελεί και για αυτούς μια σταθερή αξία και αφορμή για συνάντηση.

Με αφορμή την ανακοίνωση της υποστήριξης από το Ούζο Πλωμαρίου της πρωτοβουλίας του ΣΕΤΕ, ο κ. Νίκος Καλογιάννης, Πρόεδρος της Ποτοποιίας Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, σχολίασε: «Όσον αφορά στην ανάδειξη της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού, μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα με τον ΣΕΤΕ: Είμαστε κι εμείς πεπεισμένοι πως η πλούσια γαστρονομική παράδοση, τα επώνυμα τοπικά προϊόντα και η δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας μπορούν να αποτελέσουν το όχημα για να επανασυστήσουμε την Ελλάδα ως έναν τόπο όπου οι γεύσεις, η ιστορία και η δημιουργικότητα συνυπάρχουν αρμονικά, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η συνεργασία που ξεκίνησε ανάμεσα στον τουριστικό και τον επισιτιστικό κλάδο για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας θα συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, προσελκύοντας επιπλέον τουρίστες, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας, τελικά, το ΑΕΠ».

Από τον πλευρά του ΣΕΤΕ, ο Γενικός Διευθυντής κ. Γιώργος Δρακόπουλος δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ως Χορηγό στην  υλοποίηση του έργου “Η Γαστρονομία στο Μάρκετινγκ του Ελληνικού Τουρισμού”. Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε την υποστήριξη ενός ιστορικού brand, κι ελπίζουμε αυτή η νέα συνεργασία να εμπνεύσει όλους όσοι υπηρετούν υπεύθυνα τον ελληνικό τουρισμό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By