Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ποδαρικό με προβλήματα στις εφορίες

Εξυπηρέτηση των πολιτών σε έκτακτες περιπτώσεις, καθώς έχει πέσει το σύστημα Taxisnet

eforia600_31213

Προβληματική είναι η πρώτη ημέρα λειτουργίας στις εφορίες, μετά την παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στις συναλλαγές των πολιτών. Δυνατότητα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως αύριο Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έδωσε -κυριολεκτικά την τελευταια στιγμή- στους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών, τηρώντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων.

Ωστόσο, η παράταση δεν ισχύει για την παράδοση πινακίδων. Έτσι, εκείνοι που θα ήθελαν να παραδόσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αλλά δεν το έπραξαν έως το τέλος του έτους, θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας.

Για εκείνους που δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας εμπρόθεσμα προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των τελών.

Εξ άλλου, από το υπουργείο Οικονομικών δόθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης εκτάκτων συναλλαγών στις εφορίες σήμερα, Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οι συναλλαγές αυτές αφορούν:

  • τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,
  • την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,
  • την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,
  • την κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, δεδομένου ότι είχε αρχικώς οριστεί ότι οι ΔΟΥ, δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό κατά τις ημερομηνίες αυτές, καθώς και ότι οι υπάλληλοι θα βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους, ώστε να ενημερωθούν κυρίως για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, θα πρέπει να οριστούν από τους εκτελούντες χρέη Προϊσταμένου των ΔΟΥ, 3 έως 5 υπάλληλοι (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε ΔΟΥ), για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκτάκτων περιπτώσεων συναλλαγών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By