Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ποδηματά: Δεν θα είμαι ξανά υποψήφια

 «Δεν πηγαίνω σπίτι μου, παραμένω στην πολιτική, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και πρωτίστως, παραμένω ενεργή στην προσπάθεια να κάνουμε»

Elia-logotypo720

Την απόφαση της να μην είναι εκ νέου υποψήφια με την Ελιά/ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε η ευρωβουλευτής του κόμματος, Άννυ Ποδηματά, μιλώντας στον athina9.84.

«Πρώτα απ” όλα, διότι πιστεύω βαθιά στην ανάγκη ανανέωσης. Θα μου πείτε «αισθάνεστε ότι το αίτημα της κοινωνίας για ανανέωση αφορά εσάς πρωτίστως;». Όχι. Η αλήθεια είναι ότι δεν αφορά εμένα πρωτίστως. Ωστόσο, αυτό το αίτημα το ακούω και θέλω να ανταποκριθώ. Υπήρξα 6,5 χρόνια ευρωβουλευτής, δύο φορές εκλεγμένη αντιπρόεδρος. Δεν πηγαίνω σπίτι μου, παραμένω στην πολιτική, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και πρωτίστως, παραμένω ενεργή στην προσπάθεια να κάνουμε -ελπίζω με μεγαλύτερη επιτυχία-, αυτό που δεν καταφέραμε μέχρι σήμερα, σε ό,τι αφορά την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τα διάφορα ονόματα που ακούγονται για την κατάρτιση της ευρωλίστας της Ελιάς, ο κα Ποδηματά, σημείωσε:   «Διαβάζω και ακούω πώς θα εκπροσωπηθούν οι διάφορες τάσεις, οι διάφορες φυλές, τι θα κάνουν οι «παπανδρεϊκοί», ποιοι «βενιζελικοί» θα μπουν, τι θα γίνει με τους «γεννηματικούς». Όλα αυτά δεν έχουν καμία, μα καμία απολύτως σχέση με το διακύβευμα, με αυτό που θέλει και περιμένει η κοινωνία και με αυτό που κατά απόλυτη προτεραιότητα πρέπει να κάνει ο χώρος σ” αυτή τη φάση. Είναι μια λάθος συζήτηση, που κινδυνεύει να μας οδηγήσει για άλλη μια φορά σε λάθος επιλογές».

Επίσης, η κα Ποδηματά σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι, δυστυχώς, εγκλωβισμένο στην υπεράσπιση της πρώτης περιόδου αφενός και της δεύτερης περιόδου σωτηρίας της χώρας.

By