Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποδοσφαιρικά… πάρτι στην 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ -ενώπιος ενωπίω στη Ρόμη!

Κι όμως, οι ποδοσφαιριστές της Ρόμα είχαν το θάρρος να σταθούν στον αγωνιστικό χώρο και να χειροκροτήσουν. Ενώπιος ενωπίω με τους οπαδούς τους. Να τους χειροκροτήσουν, ανταποδίδοντας το δικό τους (των οπαδών) χειροκρότημα για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Κι ας έχασαν με 7-1! Αυτά, σπάνια συμβαίνουν…

pegasus_LARGE_t_1041_106395974_type12395Ναι, Ρόμα-Μπάγερν 1-7 σε ένα παιχνίδι -«παράσταση για ένα ρόλο»- με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να πανηγυρίζει το πρώτο, άντε και το δεύτερο γκολ. Κι από κει και πέρα, σιγή. Απλά, ένα απαλό χειροκρότημα και «συγχαρητήρια» στους παίκτες. Αυτό, ποδοσφαιρικός πολιτισμός λέγεται…

Κατά τα λοιπά…

Η Μπάγερν Μονάχου διέσυρε την Ρόμα (7-1) και πέτυχε το τρία στα τρία στον όμιλο. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο όταν και σημείωσαν τα πέντε από τα επτά γκολ.

Ρόμπεν 9΄,  30΄, Γκέτσε 23΄, Λεβαντόφσκι 25΄, Μίλερ 36΄ (πεν.), Ριμπερί 78΄, Σακίρι 80΄- Ζερβίνιο 66΄ τα γκολ.

Ρόμα: Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης, Γιανγκά Μ” Μπιβά, Μανωλάς, Άσλεϊ Κόουλ (46′ Χολέμπας), Ντε Ρόσι, Ναϊνγκολάν, Πιάνιτς (79′ Λιάιτς), Ιτούρμπε, Ζερβίνιο, Τότι (46′ Φλορέντσι).

Μπάγερν: Νόιερ, Μπερνάτ, Ζερόμ Μπόατενγκ, Μπενάτια, Αλάμπα, Λαμ, Τσάμπι Αλόνσο, Ρόμπεν, Γκέτσε (79′ Σακίρι), Τόμας Μίλερ (60′ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι (68′ Ριμπερί).

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ, στο άλλο σκορ της 3ης αγωνιστικής, καθάρισε την ΜΠΑΤΕ στην έδρα της και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που πετυχαίνει έξι γκολ σε ένα 45λεπτο σε παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αντριάνο σημείωσε τα πέντε από τα επτά τέρματα της ομάδας του και έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης που σκοράρει τόσες φορές σε έναν αγώνα.

Μόνη στη δεύτερη θέση του 7ου ομίλου έμεινε η Σάλκε με τη νίκη της 4-3 επί της Σπόρτινγκ χάρη σε εκτέλεση πέναλτι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Σε ένα εντυπωσιακό σε εξέλιξη ματς στο Γκελζενκίρχεν, οι Γερμανοί πήραν το πολύτιμο «τρίποντο» με ένα πέναλτι που κρίνεται τουλάχιστον αμφισβητούμενο.

Ο Νάνι στο 16′ έδωσε το προβάδισμα στους Πορτογάλους, αλλά η αποβολή του Μαουρίτσιο με δεύτερη κίτρινη στο 33′ αποδείχθηκε καθοριστική. Ο ΟΜπάσι ισοφάρισε στο 34′ και η Σάλκε πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο δεύτερο μέρος με τους Χούντελααρ (50′) και Χέβεντες (60′). Κι όμως η Σπόρτινγκ παρά το αριθμητικό της μειονέκτημα βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Αντριέν Σίλβα με δύο γκολ (64′ πεν., 78′) έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσα και έδωσε το άγχος στους γηπεδούχους.

Αυτοί λυτρώθηκαν με το γκολ του Τσούπο Μοτίνγκ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων από την άσπρη βούλα σε πέναλτι που είδε ο Ρώσος, Καράσεφ.

Η Τσέλσι συνέτριψε 6-0 τη Μάριμπορ και πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στον όμιλο.

Μετά τις δύο ισοπαλίες με Σπόρτινγκ και Σάλκε, η πρώτη ήττα ήρθε… απότομα για τους Σλοβένους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην ομάδα του Μουρίνιο παρά μόνο για λίγα λεπτά μετά τη σέντρα.

Ο Ρεμί πρόλαβε να ανοίξει το σκορ στο 13′ πριν αποχωρήσει τραυματίας στο 16′ και αντικατασταθεί από τον Ντρογκμπά, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη. Ο αγέραστος Ιβοριανός διπλασίασε τα τέρματα των «μπλε» με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 23′, ενώ το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 3-0 χάρη στο τέρματου Τέρι στο 31′.

Οι Λονδρέζοι πέτυχαν άλλα τρία τέρματα στο δεύτερο μέρος, με τον Βίλερ να κάνει άθελά του την αρχή με αυτογκόλ στο 64′ και τον Αζάρ να προσθέτει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ με ακόμη ένα πέναλτι στο 77′ και ένα σουτ στο 90. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία για το γκολ της τιμής στο 64′, αλλά ο Ιμπραΐμι από την άσπρη βούλα σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Τσεχ.

Η Τσέλσι πήγε στους 7 βαθμούς και εξακολουθεί να απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής, ενώ η Μάριμπορ έμεινε στους 2 βαθμούς και την τρίτη θέση του γκρουπ.

Τσέλσι (Μουρίνιο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Τέρι, Φιλίπε Λουίς, Μάτιτς, Φάμπρεγας (60′ Ακέ), Γουίλιαν, Όσκαρ (73′ Σολέινκ), Αζάρ, Ρεμί (16′ Ντρογκμπά).

Ο ΑΠΟΕΛ κοίταξε στα μάτια την Παρί Σεν Ζερμέν αλλά τελικά ηττήθηκε με ένα γκολ του Καβάνι στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη κοίταξε στα μάτια τους Παριζιάνους πρωταθλητές και ήταν μάλιστα ανώτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει αλλά με ένα «φθηνό» γκολ του Καβάνι στο 87ο λεπτό γνώρισε την ήττα και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Οι γηπεδούχοι είχαν στο πλευρό τους ένα κατάμεστο ΓΣΠ, το οποίο φώναζε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, υποστηρίζοντας την αξιέπαινη προσπάθεια των γηπεδούχων.

Ωστόσο, μια στιγμή αλυγορίας αρκούσε για να γίνει η ζημιά για τους παίκτες του Δώνη με τον Καβάνι να χρίζεται σκόρερ και τους φιλοξενούμενους να φεύγουν από την Κύπρο με τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης.

Η σημαντικότερη ευκαιρία των γηπεδούχων σημειώθηκε στο 56ο λεπτό όταν έπειτα από σέντρα του Μαντούκα απ” τα αριστερά στην αντεπίθεση, ο Γκόμες έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Νταβίντ Λουίζ απέκρουσε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Σέρινταν προσπάθησε να σκοράρει, επιχειρώντας να τσιμπήσει την μπάλα μπροστά απ” τον Σιρίγου μέσα στην περιοχή αλλά και πάλι ο Νταβίντ Λουίζ ήταν εκεί για να αποκρύνει πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Έτσι, η Παρί παρέμεινε στην πρώτη θέση του έκτου ομίλου, με επτά βαθμούς ενώ δεύτερη είναι η Μπαρτσελόνα με έξι ενώ ο ΑΠΟΕΛ έμεινε στην τελευταία θέση με έναν πόντο.

ΑΠΟΕΛ (Γ. Δώνης): Πάρντο, Ζοάο Γκιλέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης, Μάριο Σέρζιο, Εφρέμ, Τιάγκο Γκόμες, Βινίσιους, Μαντούκα, Νούνο Μοράις, Σέρινταν

Παρί Σεν Ζερμέν (Λ. Μπλαν): Σιρίγου, Τιάγκο Σίλβα, Μάξγουελ, Φαν Ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Λούκας, Τιάγκο Μότα, Ματουϊντί, Βεράτι, Παστόρε, Καβάνι.

Η Πόρτο ήταν η ομάδα που έδειξε από την αρχή να ελέγχει το ματς. Οι Πορτογάλοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν από τα άκρα να διασπάσουν την άμυνα των Βάσκων και να σκοράρουν. Το σύνολο του Ερνέστο Βαλβέρδε όχι μόνο είχε καλή αμυντική λειτουργία, αλλά έφτασε και μία ανάσα από το 1-0, με την μπάλα να «σταματά» στο δοκάρι του Φαμπιάνο μετά από προσπάθεια του Σαν Χοσέ.

Ολοι περίμεναν πως οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς γκολ, όχι όμως και ο Ερέρα, ο οποίος στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την Πόρτο σε θέση οδηγού στο σκορ.

Στο 58′ ο Γκιγιέρμε Φερνάντες, ύστερα από πάσα του Μπενάτ πρόλαβε τον Μαϊκόν και έφερε το παιχνίδια στα ίσια. Αυτό το γκολ δεν ήταν ικανό να σταματήσει την Πόρτο, καθώς ο Κουαρέσμα τέσσερα λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς με ατομική προσπάθεια έγραψε το τελικό 2-1.

Η Μπαρτσελόνα υποδέχτηκε στο «Καμπ Νου» τον Άγιαξ σε ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια του θεσμού και κατάφερε να πάρει εύκολη, τελικά, νίκη με 3-1.

Οι «μπλαουγκράνα» δεν είχαν όρεξη να μπουν σε περιπέτειες και μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, έχοντας στο πλευρό τους μάλιστα πάνω από 90.000 θεατές, με αποτέλεσμα να πάρουν το προβάδισμα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε άνοιξε το σκορ στο έβδομο λεπτό έπειτα από καταπληκτική συνεργασία Μέσι – Νεϊμάρ με τον τελευταίο να πλασάρει άψογα απ” τα αριστερά και να πετυχαίνει το δεύτερό του γκολ για φέτος στην Ευρώπη.

Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε καθώς ήθελαν να πετύχουν και ένα δεύτερο γκολ που θα λειτουργούσε ως «μαξιλαράκι» ασφαλείας και το κατάφεραν. Στο 24ο λεπτό ήταν η σειρά του Μέσι να πάρει τα ηνία και να σκοράρει διαμορφώνοντας το 2-0, που ουσιαστικά «κλείδωσε» την υπόθεση «νίκη» για την ομάδα της Βαρκελώνης. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν με τον Ελ Γκάζι στο 87ο λεπτό αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να πάρουν κάτι απ” το παιχνίδι. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Σάντρο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Μπατσελόνα (Λ. Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Μπάρτρα, Ζόρντι Άλμπα, Ντάνι Άλβες, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Πέδρο, Μέσι, Νεϊμάρ

Άγιαξ (Φ. Ντε Μπουρ): Σίλεσεν, Φαν Ρίιν, Βέλτμαν, Μοϊσάντερ, Φέργκεβερ, Κλάασεν, Σένε, Ζίμλινγκ, Σίγκθορσον, Κίσνα, Άντερσεν.

Νωρίτερα η Μάντσεστερ Σίτι αν και προηγήθηκε με 2-0 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ημίχρονο στο άδειο, λόγω τιμωρίας «Χίμκι Αρένα», ωστόσο, στο δεύτερο «κάθισε» και το πλήρωσε, καθώς οι γηπεδούχοι πήραν τον πόντο (2-2). Το 0-1 ήρθε από την εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Νταβίντ Σίλβα στον Τζέκο, που βρέθηκε απέναντι από τον Ακινφέεφ, όμως το σιγούρεψε, «σερβίροντας» στον Αγουέρο το γκολ (σκόραρε για πέμπτο διαδοχικό ματς).

Στο 38′ τα πράγματα φάνηκαν να γίνονται ακόμα πιο εύκολα για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι. Ο Τουρέ γέμισε στην περιοχή, ο Κολάροφ έκανε την κεφαλιά πάσα στον Αγουέρο, ο οποίος σούταρε παράλληλα κι ο Μίλνερ με κοντινή προβολή έκανε το 0-2! Ο ίδιος παίκτης είχε ένα λεπτό αργότερα σουτ στο δοκάρι από κοντινή απόσταση. Αν γινόταν εκεί το 0-3 ίσως καθάριζε το ματς…

Ωστόσο, οι Ρώσοι δεν το έβαλαν κάτω… Ο Λεονίντ Σλούτσκι έριξε στο ματς τον Ντούμπια, που αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή. Στο 65′ μείωσε σε 2-1 για την ομάδα του έπειτα από ασίστ του Μούσα, ενώ στο 85′ κέρδισε το πέναλτι-ανακάλυψη του Ούγγρου διαιτητή Βαντ από τον Κολάροφ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ένα λεπτό αργότερα, ο παλιός μας γνώριμος από την θητεία του στον ΠΑΟΚ, Μπίμπρας Νάτχο, που σκόραρε για πρώτη φορά στο Champions League.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ, Φερνάντες, Ιγκνιασέβιτς, Α. Μπερεζούτσκι (46′ Ντούμπια, 90′ λ.τρ. Κάουνα), Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοφ, Τόσιτς (69′ Εφρέμοφ), Μιλάνοφ, Ερεμένκο, Νάτχο, Μούσα

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Μανγκαλά, Φερνάντο (86′ Γιόβετιτς), Μίλνερ, Σίλβα (78′ Φερναντίνιο), Τουρέ, Τζέκο (72′ Νάβας), Αγουέρο.

 

 

By