Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Να μην συμμετέχουν οι εφοριακοί στην αξιολόγηση

«Όσοι εφοριακοί συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, με την ιδιότητα του αξιολογητή, δεν θα έχουν θέση στα σωματεία»

dhmosio

Να μην συμμετέχουν με οποιοδήποτε τρόπο στη διαδικασία υλοποίησης του Ν. 4250/2014 για την αξιολόγηση, κάλεσε τους εφοριακούς υπαλλήλους η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟΥ).

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΔΟΥ αποφάσισε ομόφωνα να εντείνει τις προσπάθειες ενάντια στο νόμο για την αξιολόγηση και να συγχρονισθεί με την ΑΔΕΔΥ σε επίπεδο κινητοποιήσεων για την κατάργηση του Ν. 4250/2014.

Συγκεκριμένα, το συνδικαλιστικό όργανο των εφοριακών κάλεσε τα μέλη του να μην συμμετέχουν, με οποιοδήποτε τρόπο, στη διαδικασία υλοποίησης του Ν. 4250/2014 και να μην συμπληρώσουν ή καταθέσουν Φύλλα Αξιολόγησης.

Ομοίως, κάλεσε τους εφοριακούς εφόσον τους παραδοθούν τα Φύλλα Αξιολόγησης, να τα καταθέσουν συλλογικά στους συλλόγους τους, αλλά απηύθυνε και έκκληση σε όσους εφοριακούς έχουν για διάφορους λόγους καταθέσει Φύλλα Αξιολόγησης, να τα ανακαλέσουν και να τα καταθέσουν στον τοπικό σύλλογό τους.

Η ΠΟΕ ΔΟΥ προανήγγειλε συναντήσεις με τους γενικούς διευθυντές, διευθυντές, προϊσταμένους, τμηματάρχες του υπουργείου και των εφοριών για το θέμα της αξιολόγησης, ενώ ξεκαθάρισε πως όσοι εφοριακοί συμμετέχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, με την ιδιότητα του αξιολογητή, «δεν θα έχουν θέση στα σωματεία».

«Η Ομοσπονδία θα καλύψει και θα στηρίξει με όλα τα μέσα που διαθέτει, όσους συναδέλφους, τυχόν εκβιασθούν ή πιεσθούν, προκειμένου να πάρουν μέρος στη διαδικασία της αξιολόγησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΔΟΥ.

By