Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποια η σχέση του Αρβανιτόπουλου με τον εγκέφαλο της απάτης στον οίκο Ναύτου;

Δεν είναι στενός συνεργάτης του υπουργού, αλλά μέλος της ΝΔ, διευκρινίζουν στενοί συνεργάτες

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Δεν είναι στενός συνεργάτης του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου είναι η κατηγορούμενη για την απάτη στον Οίκο Ναύτου.

Συνεργάτες από το στενό κύκλο του υπουργού αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος  εργάστηκε στον Οίκο Ναύτου, όπου διετέλεσε και Πρόεδρος των Εργαζομένων.

Λόγω της ιδιότητάς της αποσπάστηκε το 2012 στο πολιτικό γραφείο του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, όπου όμως δεν είχε κάποια στεγνή συνεργασία με τον υπουργό, αντίθετα τις είχαν ανατεθεί μόνο διεκπαιρεωτικές υποθέσεις. Επιπλέον, η εν λόγω κυρία δεν είχε και καμία σχέση με το υπουργείο Παιδείας, καθώς δεν είχε συνεργασία ή εργασία σε αυτό.

Η σύλληψη για απάτη

Η εν λόγω υπάλληλος συνελήφθη επ´ αυτοφώρω την περασμένη Παρασκευή, ύστερα από συντονισμένη ενέργεια της ΕΛΑΣ, την ώρα που μαζί με άλλους τρεις υπαλλήλους του Οίκου Ναύτου «λαδώνονταν» με 250.000 ευρώ από κλινικάρχη.
Οι συλλήψεις έγιναν με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γαληνού Μπρή και παρουσία του επίκουρου εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης της κλινικής ο οποίος πριν από καιρό είχε εισπράξει ποσό 1.150.000 για νόμιμες υπηρεσίες που παρείχε σε ασφαλισμένους του ταμείου κατήγγειλε ότι τον πλησίασε γυναίκα υπάλληλος του ταμείου που πλέον υπηρετεί με απόσπαση στο υπουργείο Παιδείας, και του πρότεινε να εισπράξει ξανά το ποσό αυτό καταθέτοντας πλαστά παραστατικά.
Όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κλινικής, ο ίδιος θα έπαιρνε 500.000 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό θα το κρατούσαν οι υπάλληλοι και θα δινόταν σε δύο δόσεις των 250.000 ευρώ η καθεμία.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν η αποσπασμένη υπάλληλος στο υπουργείο Παιδείας, ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών και δύο υπάλληλοι του Ταμείου εκ των οποίων η μία γυναίκα, καθώς επίσης ο σύζυγός της και ένα ακόμα άτομο.
Το επίμαχο ραντεβού καταγράφηκε με κάμερα, ενώ για την υπόθεση έγιναν με εντολή εισαγγελέα καταγραφές συνομιλιών.
Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, αντέδρασε ακαριαία και με ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι μετά τη σύλληψή της διεκόπη αμέσως η απόσπαση της εν λόγω υπαλλήλου.

oikos_nautou648

Σε αργία οι τέσσερις υπάλληλοι

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, οι υπάλληλοι που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς στον Οίκο του Ναύτη, σε βάρος του Δημοσίου.

Επιπρόσθετα, απομακρύνθηκε άμεσα από το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λόγω νομικού προσώπου η μία εξ’ αυτών, που συμμετείχε ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Ακόμη, διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και την παραπομπή όλων των εμπλεκομένων που θα προκύψουν, στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα και ζητήθηκε η ενεργοποίηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τον πλήρη και ενδελεχή λογιστικό έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων του Οίκου του Ναύτη των τελευταίων ετών.

«Η ανοχή απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας θα είναι μηδενική», τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By