Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ποια ονόματα ακούγονται για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Επί τάπητος το θέμα των εκλογών στη συνεδρίαση της Κ.Ε. της αξιωματικής αντιπολίτευσης

syriza10

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και η καλύτερη προετοιμασία για τη διπλή εκλογική μάχη του Μαΐου (αυτοδιοικητικές – ευρωεκλογές) θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, το πρωί της Κυριακής.

Την αρχή των εργασιών θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, με την ομιλία του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι προγραμματισμένη για τις 11:00.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρόεδρος του κόμματος αναμένεται να επαναλάβει την κριτική του κατά της κυβέρνησης και της κυρίας Μέρκελ, με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα. Ωστόσο η συνεδρίαση είναι περισσότερο επικεντρωμένη σε εσωτερικά ζητήματα και στην ονοματολογία των υποψηφιοτήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώ συζητήσεις και διεργασίες γίνονται έως και την τελευταία στιγμή, στους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και:

Οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Δ. Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής, οι καθηγητές Γ. Μηλιός, Κ. Χρυσόγονος, Δ. Χριστόπουλος, ενδεχομένως η καθηγήτρια κυρία Φωτεινή Τσαλίκογλου, η συγγραφέας Ρένα Γαλανάκη, οι δημοσιογράφοι Ν. Ξυδάκης και Στ. Κούλογλου, από τα στελέχη της νεότερης γενιάς η Ράνια Σβίγγου, από την Αριστερή Πλατφόρμα (πέραν του κ. Χουντή) ο Αλ. Καλύβης κ.ά.

By