Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ποιες είναι οι πιο «φιλικές» χώρες για τους επιχειρηματίες

Υποχώρηση για τις ΗΠΑ στην τρίτη θέση

Hong Kong Business Culture

Το Χονγκ Κονγκ είναι στην πρώτη θέση με τις πιο «φιλικές» χώρες για τους επιχειρηματίες, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη που καταρτίζει το Bloomberg. Ο πίνακας μετρά το πόσο είναι εύκολα να συστήσει κάποιος τη δική του επιχείρηση.

Στη δεύτερη θέση αναρριχήθηκε ο Καναδάς (από την 6η θέση το 2012). Τα προτερήματα του Καναδά είναι η μεγάλη μεσαία τάξη της χώρας, η υψηλή κατανάλωση των νοικοκυριών και το  υψηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Οι ΗΠΑ υποχώρησαν από τη δεύτερη στην τρίτη θέση, καθώς το κόστος ίδρυσης μίας επιχείρησης αυξήθηκε σημαντικά, συγκριτικά με άλλες αγορές.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται Σιγκαπούρη, ενώ στην πέμπτη θέση ισοβαθμούν Αυστραλία και Γερμανία.

Αισθητή είναι η βελτίωση των αναδυόμενων αγορών στη φετινή λίστα του Bloomberg. Η Βραζιλία ενισχύθηκε από την 61η θέση στην 38η, η Ρωσία από την 56η στη 44η και η Ινδία από την 54η θέση στην 48η θέση. Η Κίνα όμως, διολίσθησε από την 19η θέση στην 28η θέση.

Στη λίστα του Bloomberg περιλαμβάνονται 157 χώρες που αξιολογήθηκαν βάσει 6 κριτηρίων: ο βαθμός οικονομικής ολοκλήρωσης, το κόστος ίδρυσης μιας εταιρείας, το εργατικό κόστος και το κόστος πρώτων υλών, το κόστος μεταφοράς προϊόντων, ο πληθωρισμός, η διαφθορά και το πόσο υγιής είναι η καταναλωτική βάση της χώρας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By