Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποινή κάθειρξης 37 χρόνων για τον Δ. Βεργή

Για την υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα

marathwnas

Ο πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων» Δημοσθένης Βεργής καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών χωρίς αναστολή για την υπόθεση καταπάτησης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου ενώ του επέβαλαν και χρηματικό πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Δημοσθένης Βεργής φέρεται ότι διεκδικούσε ακίνητα συνολικής έκτασης 452 χιλ. τ.μ η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 8 εκ. ευρώ, στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου, έκταση που ήταν δασική ή αναδασωτέα, αλλά και ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, κάτι που αρνήθηκε ο κατηγορούμενος.

Ο πρόεδρος των «Ελλήνων Οικολόγων» εμφανίζεται να προέβαλε «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρεται να είχε πλαστογραφηθεί έγγραφα, κατά τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές.

Ένοχοι κρίθηκαν ακόμα ο πρώην δασάρχης Πεντέλης Ν. Παπακώστας που καταδικάστηκε σε 14 χρόνια κάθειρξης και 5.000 ευρώ, και ο κ. Κατογιαννάκης, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή 10 ετών και πρόστιμο 3.000 ευρώ, ενώ δόθηκε και στους δύο αναστολή.  Αθώοι κρίθηκαν οι Ε. Δρακάκης, εφοριακός και τότε στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής και ο κ. Βλάχος.

By