Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Παναγιώτη Ψωμιάδη 

Για την υπόθεση που συνδέεται με τη ρύπανση της αποξηραμένης -πλέον- λίμνης Κορώνειας

psomiadis 2

Σε ποινή φυλάκισης 11 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, για υπόθεση που συνδέεται με τη ρύπανση της αποξηραμένης -πλέον- λίμνης Κορώνειας. Πιο ειδικά, η υπόθεση, που εξετάστηκε σε δεύτερο βαθμό, αφορούσε την καθυστέρηση επιβολής προστίμων -αλλά και το μετέπειτα «κούρεμα» αυτών- σε βάρος μονάδων που ρυπαίνουν τη λίμνη Κορώνεια.

Ο Παν. Ψωμιάδης κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας. Η επιβληθείσα ποινή είναι μειωμένη κατά 4 μήνες σε σχέση με την πρωτόδικη απόφαση. Για την ίδια υπόθεση, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, με τριετή αναστολή, σε υπηρεσιακό στέλεχος της πρώην Νομαρχίας, ο οποίος καταδικάστηκε για παράβαση καθήκοντος.

Αθωωτική, αντιθέτως, ήταν η ετυμηγορία του ίδιου δικαστηρίου, για δύο άλλα υπηρεσιακά στελέχη της πρώην Νομαρχίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην Νομάρχης επέβαλε πρόστιμα με καθυστέρηση 15 μηνών από τις εισηγήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, μειωμένα μάλιστα κατά περίπτωση έως και 30%. Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δέκα βιοτεχνίες -μετά τους σχετικούς ελέγχους- το συνολικό ποσό μειώθηκε κατά 24.660 ευρώ.

By