Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ποινική δίωξη κατά του δημάρχου Πεντέλης

Ο Δημήτρης Στεργίου διώκεται πλέον ποινικά για τις κατηγορίες, μεταξύ των άλλων, της ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε απάτη και της ηθικής αυτουργίας

dimitris stergiou

 

Ποινική δίωξη κατά του δημάρχου Πεντέλης-Μελισσίων, Δημητρίου Στεργίου, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών, με έγγραφό της στις 5 Ιανουαρίου, εξαιτίας της ψευδής βεβαίωσης που παρείχε στην κουνιάδα του πως εργάστηκε με σχέση ιδιωτικής εργασίας ως διοικητική υπάλληλος στο δήμο.

Στόχος ήταν η πριμοδότηση της για την πλήρωση της μοναδικής προκυρειχθείσας θέσης προσωπικού του ίδιου Δήμου. Μάλιστα, η εν λόγω συγγενής, ενώ είχε εργαστεί ως διοικητικής υπάλληλος στον Δήμο για 40 ημέρες (είχε δηλωθεί για  χρονικό διάστημα 72 μηνών),  πριμοδοτήθηκε με 186 μονάδες εις βάρος άλλων συνυποψηφίων της.

Επιπλέον, η πραγματική προϋπηρεσία της συγγενούς του εγκαλούμενου δημάρχου δεν αφορούσε διοικητική θέση, αλλά αυτήν της καθαρίστριας.

Ο κ. Στεργίου διώκεται πλέον ποινικά για τις κατηγορίες, μεταξύ των άλλων, της ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε απάτη και της ηθικής αυτουργίας.

By