Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποιος θα πάρει αυτή τη «Χρυσή Μπάλα»;

Φαβορί ο Κριστιάνο Ρονάλντο, καιροφυλακτεί ο Ριμπερί, αουτσάιντερ ο Μέσι – Ο Χάινκες αναμένεται να πάρει τον τίτλο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς

Τα μάτια των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων θα είναι στραμμένα στη Ζυρίχη, όπου απόψε είναι το Γκαλά της FIFA για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2013.

20
Τη δεύτερη «Χρυσή Μπάλα» στην καριέρα του είναι έτοιμος να παραλάβει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είναι εκ των φιναλίστ μαζί με τον Λιονέλ Μέσι και τον Φρανκ Ριμπερί για την ανάδειξη του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2013 (19:30, Eurosport).

Αν και δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιον τίτλο την προηγούμενη χρονιά, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης προβάλει ως φαβορί για το βραβείο, πόσω μάλλον μετά τις εμφανίσεις που έκανε με την εθνική του ομάδα στα μπαράζ του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

[video_embed][/video_embed]

Από την πλευρά του, ο Ριμπερί εμφανίζεται ως ο αμέσως επόμενος που μπορεί να πάρει το συγκεκριμένο βραβείο, αφού την περσινή σεζόν με την Μπάγερν Μονάχου και στις αρχές της φετινής κατάφερε να πανηγυρίσει συνολικά 5 τίτλους (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Champions Laegue, Σούπερ Καπ και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων)!

Τέλος, ο Μέσι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που το όνομά του δεν «παίζει» τόσο δυνατά για να πάρει τη «Χρυσή Μπάλα», την οποία πήρε σπίτι του τέσσερις φορές συνεχόμενα. Ο Αργεντινός άσος κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα, όμως ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς που του στέρησαν τη δυνατότητα να δείξει τον καλύτερό του εαυτό.

[video_embed][/video_embed]

Αν για τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή για το 2013 υπάρχουν ακόμη κάποιες αμφιβολίες, δεν ισχύει το ίδιο για το ανάλογο βραβείο για τους προπονητές.

Ο Γιούπ Χάινκες, έστω και αν αποφάσισε να δώσει τέλος στην σπουδαία καριέρα του, είναι το απόλυτο φαβορί να διαδεχθεί τους Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (2012), Πεπ Γκουαρντιόλα (2011) και Ζοσέ Μουρίνιο (2010).

[video_embed][/video_embed]

Φιναλίστ μαζί με τον πρώην προπονητή της Μπάγερν είναι ο Γιούργκεν Κλοπ της Ντόρτμουντ και ο επίσης… συνταξιούχος και πρώην τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Εκτός από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι και οι πρωταγωνιστές εντός του γηπέδου, την προσοχή αναμένεται να κλέψει ξανά η Φερνάντα Λίμα, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από την παρουσίαση της κλήρωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By