Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα απαγωγής του Μαρτίνου

Σπύρος Χριστοδούλου: Οι στενές σχέσεις του διαβοήτου κακοποιού με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και το Νίκο Μαζιώτη

Ειδική ομάδα για την αναζήτηση του 43χρονου διαβόητου δραπέτη Σπύρου Χριστοδούλου έχει δημιουργήσει η Ασφάλεια Αττικής προκειμένου να καταφέρει να βρεθεί στα ίχνη του.

palaiokostas4154154

Ο κακοποιός φέρεται ότι έχει συστήσει συμμορία, με την οποία προβαίνει σε ληστρικές επιδρομές και όχι μόνο, κυρίως στην Πελοπόννησο, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.

Το όνομα του Σπύρου Χριστοδούλου έπεσε στο τραπέζι των ερευνών για την εξιχνίαση της απόπειρας απαγωγής του 33χρονου εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου.

Η ειδική ομάδα αξιωματικών που έχει επιφορτιστεί με το έργο αναζήτησης του καταζητούμενου ληστή επικεντρώνει τις έρευνές της κυρίως στην Αργολίδα και την Κορινθία, περιοχές που θεωρούνται τα λημέρια του, μια και κατάγεται από κει.

maziotis14141

Θεωρείται βέβαιο ότι ο 43χρονος καταζητούμενος είχε στενή σχέση κατά το παρελθόν με τον Βασίλη Παλαιοκώστα, του οποίου επίσης το όνομα ακούστηκε για την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή.

Οι δυο τους είχαν γνωριστεί την περίοδο που κρατούνταν στις φυλακές Κορυδαλλού και, όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν μια τόσο βαριά ενέργεια όπως η απαγωγή.

Παράλληλα, ο Χριστοδούλου μοιραζόταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το ίδιο κελί με τον γνωστό αντιεξουσιαστή και εμπνευστή της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη.

spiros-xristodoulou6352698

Για τον λόγο αυτό, όπως αποκαλύπτει η Espresso, ενημερώνεται συνεχώς για την πρόοδο των ερευνων και η Αντιτρομοκρατική, καθώς το όνομά του είχε απασχολήσει στο παρελθόν τους επιτελείς της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν ακόμη το ενδεχόμενο να ήταν ο Χριστοδούλου που τροφοδοτούσε με οπλισμό τις νέες ένοπλες οργανώσεις στη μετά 17Ν εποχή, χωρίς όμως να υπάρχουν σαφείς αποδείξεις για την εμπλοκή του.

 

By