Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ποιο είναι το χειρότερο επάγγελμα;

«Θνήσκουσα τέχνη» εμφανίζεται η έντυπη δημοσιογραφία, καθώς, σύμφωνα με έκθεση, κατατάσσεται στη χειρότερη θέση των επαγγελμάτων.

fosphotos.com | Konstantinos Tsakalidis
fosphotos.com | Konstantinos Tsakalidis

Το CareerCast.com δημοσιοποιεί τα τελευταία 25 χρόνια ετήσια έκθεση με τις καλύτερες και χειρότερες θέσεις εργασίας για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής , και θεωρούνται από τις πλέον αξιόπιστες εκθέσεις.

Ο ρεπόρτερ εφημερίδας, μια δουλειά που παραδοσιακά έχει προσελκύσει πολλούς επίδοξους συγγραφείς και έχει μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη με αρκετή δόση ρομαντισμού είναι επίσημα η χειρότερη δουλειά στις ΗΠΑ για το 2013, σύμφωνα με το CareerCast.com.

Στην πρώτη Jobs Rated έκθεση που δημοσιεύθηκε το 1988, οι δημοσιογράφοι έντυπων μέσων ενημέρωσης κατατάχθησαν στη θέση 126, όμως η πίεση, οι προθεσμίες, οι όλο και χαμηλότερες αμοιβές και η απαίτηση να δουλεύουν σε οποιεσδήποτε συνθήκες προκειμένου να «βγει το θέμα», τους τοποθετεί στην τελευταία θέση.

Ο υφιστάμενος ανταγωνισμός του διαδικτύου σε θέματα ενημέρωσης, έχει αλλάξει κατά πολύ το περιβάλλον εργασίας στα έντυπα μέσα, ενώ για πολλούς είναι η βασική αιτία που η έντυπη δημοσιογραφία πεθαίνει.

«Όμως η δημοσιογραφία δεν είναι μια θνήσκουσα τέχνη, ούτε ένα επάγγελμα χωρίς προοπτικές. Επανεξετάζοντας την βιομηχανία της ενημέρωσης ένας δημοσιογράφος μπορεί να προσαρμοστεί», δηλώνει ο ο Tony Lee, εκδότης του CareerCast.com δίνοντας ως παράδειγμα τον χώρο της διαφήμισης ή των δημοσίων σχέσεων.

Στα καλύτερα επαγγέλματα της έκθεσης με προοπτικές εξέλιξης, φιγουράρουν οι μηχανικοί λογισμικού, μηχανικοί βιοϊτρακής αλλά και οι οικονομικοί σύμβουλοι – αναλυτές.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By