Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποιός θα ακολουθήσει την Κόστα Ρίκα;

Ιταλία – Ουρουγουάη και Κόστα Ρίκα – Αγγλία ρίχνουν την αυλαία στον 4ο όμιλο (σέντρα στις 7) με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στη μάχη του Νατάλ που αναδεικνύει αυτόν που θα ακολουθήσει τους κοσταρικανούς στη 16άδα του Μουντιάλ.

mundial-costa-rica 

Οι Ιταλοί από τη μία λοιπόν, να παίρνουν το εισιτήριο και με ισοπαλία, σε αντίθεση με τους Ουρουγουανούς που θέλουν μόνο τη νίκη. Ένα παιχνίδι μάλλον κλειστό, με τους νοτιοαμερικανούς να φαντάζουν ως απειλή για την… γειτόνισά μας.
Από τρεις βαθμούς έχουν Ιταλία και Ουρουγουάη, αλλά η πρώτη υπερτερεί στα γκολ (2-2 η Ιταλία, 3-4 η Ουρουγουάη). Πάντως, υπό προϋποθέσεις, μία από τις δύο μπορεί να πάρει και την πρώτη θέση! Αυτό θα συμβεί αν ηττηθεί η Κόστα Ρίκα και, ο νικητής -αν υπάρξει- στο ματς Ιταλία-Ουρουγουάη καλύψει τη διαφορά τερμάτων, κάτι εξαιρετικά απίθανο.
Η παράδοση είναι ισορροπημένη, με τους Ιταλούς να υπερτερούν όμως σε ό,τι αφορά συναντήσεις τους σε τελική φάση Μουντιάλ: 0-0 το 1970, 2-0 το 1990.

Στο άλλο ματς, στο Μπέλο Οριζόντε η εκπληκτική Κόστα Ρίκα για λόγους γοήτρου περισσότερο θέλει τη νίκη από την Αγγλία που αποχαιρετά το Μουντιάλ από την φάση των ομίλων για πρώτη φορά από το 1958! Φυσικά, όπως και στην περίπτωση της Ισπανίας οι Άγγλοι θα προσπαθήσουν να σώσουν… κάτι από την τιμή τους.

Κεντροαμερικανοί και Άγγλοι συγκρούονται σήμερα για πρώτη φορά ενώ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως, η Κόστα Ρίκα παραμένει αήττητη στις πέντε τελευταίες εμφανίσεις της με ευρωπαϊκές ομάδες -έχοντας σκοράρει και στα πέντε ματς.