Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πολεμική επιδρομή του Ισραήλ στη Συρία

Ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία, ανακοίνωσε το Σάββατο πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στην περιοχή – Καταδικάζει η Τεχεράνη.

Copyright: Reuters | Stringer
Copyright: Reuters | Stringer

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή μετά την έγκρισή της από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια μυστικής συνάντησης το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την ίδια πηγή που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο πως πραγματοποιήθηκαν δύο αεροπορικά πλήγματα σε διάστημα τριών ημερών στην Συρία εναντίον όπλων που προορίζονταν για το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου με στόχο ιρανικούς πυραύλους της Χεζμπολάχ.

«Η επίθεση τη νύχτα, όπως και η προηγούμενη, είχε στόχο τους πυραύλους Φάτεχ-110 που μεταφέρονται από το Ιράν στην Χεζμπολάχ», διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε πως ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν στρατιωτική εγκατάσταση βόρεια της πρωτεύουσας Δαμασκού, ενώ ο κπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων δήλωσε πως «Δεν σχολιάζουμε αυτές τις πληροφορίες αυτές». Νωρίτερα, το ισραηλινό ραδιόφωνο μετέδωσε επικαλούμενο την συριακή αντιπολίτευση πως μέσα σε μισή ώρα ακούστηκαν οκτώ διαδοχικές εκρήξεις στη Δαμασκό.

Κάλεσμα στον αραβικό κόσμο να ξεσηκωθεί κατά του Ισραήλ απηύθυνε το Ιράν, με αφορμή τη νέα επίθεση που πραγματοποίησε το Τελ Αβίβ κατά της Συρίας. Σύμφωνα με την Τεχεράνη, η επιθετική ενέργεια του Ισραήλ εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Τελ Αβίβ για αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή, καθώς επίσης και να προκαλέσει θρησκευτικές έριδες μεταξύ των μουσουλμανικών χωρών.

By