Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πολιτική κόντρα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Επείγουσα έρευνα ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ, επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

limeniko800_230114

Πολλοί θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα -κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει ζητήσει να έρθει να ενημερωθεί και να του δείξουμε όλα τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, απαντώντας στις επικρίσεις για το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, από το οποίο έχουν χαθεί μέχρι στιγμής δύο μετανάστες, ενώ σύμφωνα με τους διασωθέντες αγνοούνται δέκα.

Ο υπουργός είπε, επίσης, ότι δεν ισχύουν καθόλου οι μαρτυρίες περί ρυμούλκησης του σκάφους από το λιμενικό προς τις τουρκικές ακτές, ενώ απέδωσε ως αιτία του ναυαγίου του αλιευτικού, στο οποίο επέβαιναν οι παράνομοι μετανάστες, την άγνοιά τους σχετικά με το θαλάσσιο στοιχείο, καθώς, όπως είπε, οι περισσότεροι ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με τη θάλασσα.

varvitsiotis fosphotos

Επείγουσα έρευνα για τη βύθιση του σκάφους στο Φαρμακονήσι ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ενδελεχή έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν ευθύνες οι άνδρες του Λιμενικού για τη βύθιση του σκάφους με μετανάστες στο Φαρμακονήσι, ζητάει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι καταγγελίες των επιζησάντων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι γεννούν τεράστια ερωτήματα για τη στάση του Λιμενικού και είναι επείγον να γίνει ενδελεχής έρευνα για το εάν άνδρες του Λιμενικού φέρουν ευθύνες για τη βύθιση του σκάφους, που στοίχισε τις ζωές 12 προσφύγων, εκ των οποίων εννέα ήταν παιδιά.
Δυστυχώς, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις σημερινές δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δεν φάνηκε να έχει συναίσθηση της σοβαρότητας των γεγονότων.

ΠΑΣΟΚ: «Ατυχέστατη η δήλωση» Βαρβιτσιώτη

Για «ατυχέστατη δήλωση» από πλευράς του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, έκανε λόγο το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενο σε δηλώσεις του υπουργού σχετικά με την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.
Όπως υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, είναι αναγκαία η πλήρης διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την τραγωδία.
«Η προστασία των συνόρων πρέπει να είναι αποτελεσματική και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρωτίστως της ανθρώπινης ζωής απόλυτος» καταλήγει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, σε συνέντευξή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε δηλώσει ότι ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μουΐζνιεκς, και διάφοροι άλλοι θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό θέμα στην Ελλάδα με αφορμή το συμβάν, προσθέτοντας ότι «κανένας, ούτε από το ΠΑΣΟΚ ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ζητήσει να έρθει να ενημερωθεί και να του δείξουμε όλα τα στοιχεία τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας».

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας, αλλά της Ύπατης Αρμοστείας  του ΟΗΕ επέφερε το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι, ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες που οδήγησαν στο ναυάγιο και την απώλεια τόσων πολλών ζωών.

Διαβάστε επίσης:
Έρευνα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι ζητεί η Διεθνής Αμνηστία
Έφτασαν στην Αθήνα οι μετανάστες από το Φαρμακονήσι
Φαρμακονήσι: Εντοπίστηκαν δύο σοροί που ανήκουν στους αγνοούμενους μετανάστες
Παρέμβαση της Ύπατης Αρμοστίας με αφορμή το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι
Τραγωδία με 9 νεκρά παιδιά στο Φαρμακονήσι

(Visited 1 times, 1 visits today)
By