Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πολιτικός ενάγων ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη δίκη του Β. Παπαγεωργόπουλου

Σε πρώτο βαθμό ο πρώην δήμαρχος της συμπρωτεύουσας καταδικάστηκε σε ισόβια 

Boutaris

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα παραστεί ως πολιτικός ενάγων στη δίκη, σε δεύτερο βαθμό, του πρώην δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια για την υπεξαίρεση στην ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου, και θα εκπροσωπηθεί από δύο δικηγόρους, όπως αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του.

Η δίκη θα αρχίσει την Τρίτη 22 Οκτωβρίου και η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων Μπουτάρη, του ΣΥΡΙΖΑ και του Στέλιου Παπαθεμελή. Κατά ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της Ν.Δ., του ΚΚΕ και ο Χρ. Μάτης.

Ακόμα κι αυτοί που καταψήφισαν τόνισαν ότι συμφωνούν με την παράσταση του Δήμου ως πολιτικός ενάγων. Οι σύμβουλοι των παρατάξεων της Ν.Δ. και του ΚΚΕ τάχθηκαν υπέρ της άποψης να εκπροσωπηθεί ο Δήμος από τη νομική του υπηρεσία και όχι από άλλους δικηγόρους.

Ο κ. Μάτης διαφώνησε με τη διαδικασία που ακολουθείται την οποία χαρακτήρισε «λάθος». Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης τόνισε με την ανάθεση της εκπροσώπησης σε δύο δικηγόρους δεν απαξιώνεται η νομική υπηρεσία του Δήμου. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η αμοιβή των δύο δικηγόρων θα είναι 15.000 ευρώ ο καθένας συν τον ΦΠΑ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By