Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πολυτελή διαμερίσματα στο Mayfair του Λονδίνου καταγράφουν νέα τιμή – ρεκόρ

Η κατασκευαστική εταιρεία British Land, πούλησε πολυτελή διαμερίσματα που θα κατασκευαστούν στο Mayfair του Λονδίνου για περισσότερες από 5.000 λίρες (8.172 δολάρια) το τετραγωνικό πόδι, το οποίο αποτελεί το πιο ακριβό ποσό που έχει δοθεί για ένα νέο σπίτι στην περιοχή.

1Περισσότερα από ένα διαμερίσματα έσπασαν το ρεκόρ με ένα «μεγάλο περιθώριο», δήλωσε από το τηλέφωνο ο Tim Roberts, ο επικεφαλής των γραφείων και κατοικιών του British Land. Ο ίδιος αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος, επικαλούμενος την προστασία της ιδιωτικής ζωής των αγοραστών. Ο κύριος του έργου με έδρα το Λονδίνο, πούλησε 18 από τα 34 διαμερίσματα στο Clarges Mayfair, σε μικρή απόσταση με τα πόδια από το ξενοδοχείο Ritz, με μέση τιμή 4.750 λίρες το τετραγωνικό πόδι, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Τα British Land, Land Securities Group Plc και Great Portland Estates Plc, γνωστά ως τα καλύτερα κατασκευαστικά γραφεία, έχουν αναπτύξει τα σπίτια στις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου για να επωφεληθούν από ένα ράλι πέντε ετών. Η προηγούμενη τιμή ρεκόρ για το Mayfair ήταν 5.000 λίρες το τετραγωνικό πόδι, που είχε καταβληθεί για ένα ρετιρέ στο Mount Street το 2013, σύμφωνα με τον μεσίτη Knight Frank LLP.

Η British Land, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει εγείρει 210 εκατομμύρια λίρες από τις πωλήσεις στο Clarges Mayfair, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Διαμερίσματα, τα οποία προσφέρουν θέα στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, διαθέτουν ακόμα εγκαταστάσεις αποθήκευσης κρασιού, πισίνα και κινηματογράφο, είπε η εταιρεία ότι θα ολοκληρωθούν το 2016.

Το έργο είναι κοντά στο πρώην In and Out Club στην 94 Piccadilly, όπου οι δισεκατομμυριούχοι επενδυτές ακινήτων David και Simon Reuben κέρδισαν την έγκριση για να δημιουργήσουν αυτό που είναι πιθανό να γίνει το πιο ακριβό σπίτι του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αξία των πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο αυξήθηκε 75% σε λίγο περισσότερο από πέντε χρόνια και είναι τώρα 38% πάνω από το προηγούμενο υψηλό τους, δήλωσε πριν λίγες ημέρες το μεσιτικό γραφείο Savills Plc. Παρόλα αυτά, η αγορά παγώνει και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών του Αυγούστου ήταν 7,7%, ο πιο αργός από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Knight Frank.

By