Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

Τα μέτρα θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Νοέμβρη, όταν θα γίνει και η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία

ÅÏÑÔÁÓÌÏÓ ÅÐÅÔÅÉÏÓ ÐÏËÕÔÅ×ÍÅÉÏ 17 ÍÏÅÌÂÑÇ

Τελευταία ενημέρωση: 16:55

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος έχουν τεθεί σε ισχύ από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι ρυθμίσεις θα επεκταθούν σταδιακά την Κυριακή, οπότε και θα διεξαχθεί η καθιερωμένη πορεία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους οδούς αυτών.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες. Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ. Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Από την αστυνομία παρακαλούνται οι οδηγοί, έως και την Κυριακή, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

 

polytexneioC

Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί 

Επί ποδός βρίσκονται  7.000 αστυνομικοί για την περιφρούρηση των φετινών εκδηλώσεων. Τα μέτρα θα κορυφωθούν την Κυριακή 17 Νοέμβρη, όταν θα γίνει και η καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 15:00 και θα ισχύσουν ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Το τεταμένο κλίμα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και των μελών της Χρυσής Αυγής ανησυχεί τους αξιωματικούς και σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη αποφασιστεί η παρουσία της αστυνομίας να είναι αισθητή. Αναμένεται μάλιστα να χρησιμοποιηθεί το σύνολο των δυνάμεων της Αττικής, αλλά και αυτές ακόμη να ενισχυθούν με δυναμικό από την επαρχία.

 

polytexneioD

Μηνύματα του πολιτικού κόσμου 

Τον ειρηνικό χαρακτήρα, χωρίς τη παραμικρή έκφραση βίας, των εξεγερμένων φοιτητών στο Πολυτεχνείο το 1973, αναδεικνύει στο μήνυμά του για τα την επέτειο των σαράντα χρόνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Επίσης, ο κ. Παπούλιας επισημαίνει ότι επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πάντα μια ευκαιρία για συλλογική περίσκεψη και προσφέρεται για νέες αναγνώσεις μιας μεγάλης στιγμής της ελληνικής ιστορίας. «Είναι το γεγονός τόσο σημαντικό και τόσο πυκνό σε μηνύματα που μπορείς κάθε φορά να βλέπεις άλλες διαστάσεις και να ανακαλύπτεις το βάθος ενός έτσι κι αλλιώς συγκλονιστικού νοήματος».

Το μήνυμα της λαϊκής ενότητας και της αντίστασης για δημοκρατία, ζωή και αξιοπρέπεια είναι πιο επίκαιρο από ποτέ στους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατέθεσε το πρωί στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου.

«Ίσως γιατί σήμερα, όπως και τότε, είναι ώριμο και διάχυτο το αίτημα στην κοινωνία για μια μεγάλη αλλαγή και για απαλλαγή από το καθεστώς της καταστροφής, της συρρίκνωσης της δημοκρατίας και της διάλυσης της κοινωνικής συνοχής», πρόσθεσε.

«Φέτος, 40 χρόνια μετά την κορυφαία αντιδικτατορική εξέγερση, η μνήμη των δεινών που προκάλεσε η δικτατορία είναι πάντα ενεργή.  Η συσπείρωση όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων κατά του νεοναζισμού, της βίας, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού είναι ο μόνος ουσιαστικός τρόπος να τιμηθεί η επέτειος» τονίζει στο μήνυμά του για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Διαχρονικό το μήνυμα του Πολυτεχνείου και επικαιροποιείται μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, αναφέρει μεταξύ άλλων στην ημερήσια διαταγή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε μαζί με τη Νεολαία τον ουσιαστικό συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε κάθε ακραία φωνή», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων,  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, για την 40η Επέτειο του Πολυτεχνείου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By