Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πολύνεκρες επιθέσεις στο Ιράκ

Επιθέσεις αυτοκτονίας με τουλάχιστον 23 νεκρούς

kamikazi irak vagdati

Εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων στοίχησαν τη ζωή σε τουλάχιστον είκοσι τρείς ανθρώπους, σύμφωνα με στρατιωτικές και ιατρικές πηγές.

Από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, την οποία ακολούθησε επίθεση αυτοκτονίας, σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι στο κτίριο της αστυνομίας στην πλατεία αλ Νισούρ της Βαγδάτης. Μεταξύ των νεκρών είναι έξι αστυνομικοί, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 21.

Στην επαρχία Ντιγιάλα, βορείως της Βαγδάτης, ο συνταγματάρχης Φαϊζάλ αλ Ζουχάιρι και πέντε άνδρες του σκοτώθηκαν όταν καμικάζι που οδηγούσε στρατιωτικό τζιπ Humvee έπεσε πάνω στην αυτοκινητοπομπή του.

Την ίδια ώρα, βομβιστής αυτοκτονίας που οδηγούσε παγιδευμένο αυτοκίνητο επιτέθηκε σε σημείο ελέγχου του στρατού, στην πόλη Γιουσιφίγια, 15 χιλιόμετρα νοτίως της Βαδγάτης. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από την επίθεση αυτή, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τον Ιούνιο, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προήλασαν στο βόρειο Ιράκ και κατέλαβαν μεγάλα τμήματα της σουνιτικής Δύσης, κατάσχοντας τζιπ Humvee και θωρακισμένα οχήματα από τα ιρακινά κυβερνητικά στρατεύματα.

Ο πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ Αμπάντι εξέφρασε χθες Τρίτη την πρόθεσή του να απομακρύνει τα τσιμεντένια φράγματα ασφαλείας από την Βαδγάτη και να παραχωρήσει μεγαλύτερο ρόλο στην αστυνομία για την προστασία της πρωτεύουσας.

By