Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πολύνεκρη έκρηξη στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν

ekrixi-leoforeioA

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σήμερα σε υπαίθρια αγορά λαχανικών στην πόλη Ραουαλπίντι, κοντά στην πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσαν αστυνομικές και νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν κρυμμένος μέσα σε ένα κασόνι από φρούτα. Ο δρ Τζαβέντ Ακράμ Καζί του Πακιστανικού Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών και είπε ότι στο ίδρυμα μεταφέρονται και άλλοι τραυματίες.

Η Ραουαλπίντι, τα προάστια της οποίας φθάνουν μέχρι την πρωτεύουσα, φιλοξενεί το αρχηγείο του πανίσχυρου πακιστανικού στρατού. Ωστόσο, η έκρηξη σημειώθηκε πολύ μακριά από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη της ευθύνης για την έκρηξη. Το Πακιστάν βρίσκεται σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν του Πακιστάν που έχουν δεσμευτεί να τηρήσουν εκεχειρία μέχρι τις 10 Απριλίου, αλλά στη χώρα δρουν πολλές άλλες ένοπλες οργανώσεις.

Οι Ταλιμπάν αξιώνουν την αποφυλάκιση εκατοντάδων κρατουμένων και την απόσυρση των στρατιωτικών δυνάμεων από ορισμένες από τις περιοχές των φυλών κατά μήκος των συνόρων με το Αφγανιστάν.

Οι Ταλιμπάν επιδιώκουν την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας και την επιβολή του αυστηρού ισλαμικού νόμου.

By