Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Πολύπλοκο το ματς με την Ελλάδα…

Ομάδα «ειδικών συνθηκών» χαρακτήρισε την Εθνική Ελλάδας ο Ζοζέ Πέκερμαν.

pekerman_sudaderanueva_efe_d_3

Ο τεχνικός της Κολομβίας υποστήριξε πως, η Ελλάδα έχει τελειοποιήσει το στυλ της, ρίχνοντας όμως και το… καρφάκι του:
«Παίζουμε με μία ομάδα ειδικών συνθηκών. Η Ελλάδα είναι μία ομάδα που έχει τελειοποιήσει το στιλ της και αισθάνεται υπερήφανη για αυτό. Σε γενικές γραμμές πάντως στη Νότια Αμερική στοχεύουμε και στην αισθητική, στο οποίο όμορφο…», τόνισε ο Πέκερμαν… « Για εμάς η πρόκληση είναι να παίξουμε όπως παίζουμε συνήθως και να μπορέσουμε να το κάνουμε πληγώνοντας την Ελλάδα. Αυτό απαιτεί αυτοσυγκέντρωση, αυτοπεποίθηση, ισορροπία και εκμετάλλευση των ευκαιριών. Βλέπω ένα καλό παιχνίδι στην τακτική και την στρατηγική», κατέληξε ο Αργεντίνος τεχνικός που κράτησε κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο αυριανό ματς.
Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Πέκερμαν σχολίασε:
-Για την συμμετοχή της Κολομβίας στο Μουντιάλ: « Από τη στιγμή που συγκεντρωθήκαμε αξιολογήσαμε ως σημαντικό για τον κάθε ένα, να δουλέψουμε αρκετά ώστε να φτάσουμε στην επιθυμητή κατάσταση. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο για να ξεκινήσουμε στην διοργάνωση».
-Για την άφιξη του Βίκτορ Ιμπάρμπο: «Μας έκανε πολύ καλό που ήρθε στην Εθνική. Έχουμε πολλούς επιθετικούς που μπορούν να προσφέρουν σημαντικές εναλλακτικές επιλογές. Ο ανταγωνισμός παραμένει σε υψηλό επίπεδο για τους επιθετικούς και πρέπει να σκεφτώ πολύ για να καταλήξω σε ποιους θα χρησιμοποιήσω».
-Για το κίνητρο της ομάδας: «Ιδρώσαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ και είναι καλό ότι μπορούμε να δείξουμε αυτή την προσπάθεια που κάναμε. Έχουμε μία αληθινή ομάδα και είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την πορεία μας».
-Για την τακτική του απέναντι στην Ελλάδα: «Θα μείνει η ίδια… Μπορεί να αλλάξουν τα ονόματα στην εντεκάδα, αλλά θα υπάρχει η ίδια φιλοσοφία. Οι παίκτες μπορεί να αλλάζουν, αλλά η ιδέα θα παραμένει η ίδια. Να κρατάμε την μπάλα, να κλείνουμε τους αντίπαλους στην άμυνα και να έχουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι.

Πολύπλοκο το ματς
Δηλώσεις για την αναμέτρηση της πρεμιέρας – του 3ου ομίλου – με την Εθνική μας έκανε και ο αρχηγός της Κολομβίας, Μάριο Γέπες. «Δεν υπάρχουν μυστήρια στο ποδόσφαιρο. Έχουμε μια γενική άποψη για την ελληνική ομάδα και πιστεύω πως το ίδιο έχουν κι αυτοί για μας. Θα είναι ένα δύσκολο και πολύπλοκο ματς, όπως και όλα τα παιχνίδια μας σε αυτή την πρώτη φάση. Έχουμε δουλέψει καλά, έχουμε εστιάσει στις αρετές των αντιπάλων μας, αλλά εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε την αγωνιστική μας φιλοσοφία. Βασιζόμαστε πάντα στην κατοχή της μπάλας και προσπαθούμε να επιτεθούμε», είπε ο 38χρονος κεντρικός αμυντικός των «καφετέρος».

Βαγγέλης Μελέκογλου

By