Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πολύ καλή η ΑΕΚ στο φιλικό με τη Ρόμα (1-2) -βράβευση Τότι…

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα από τη Ρόμα, δημιούργησε ευκαιρίες, ωστόσο από δύο στημένες φάσεις έχασε το ματς με 2-1.

thumbnail (1)Οι κιτρινόμαυροι δεν τρόμαξαν από την ποιότητα και το μέγεθος της Ρόμα και μπήκαν αποφασισμένοι να κάνουν το παιχνίδι τους.

Μετά από 45 λεπτά αγώνα η ΑΕΚ υπερείχε της αντιπάλου της, καταφένοντας να δημιουργήσει πολλές καλές στιγμές με τους Πλατέλλα, Μάνταλο και Αραβίδη.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όμως και ενώ η ΑΕΚ αγωνιζόταν ήδη για πέντε λεπτά με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Μάνταλου, η Ρόμα με φάουλ του Ιτούρμπε στα όρια της περιοχής, άνοιξε το σκορ και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε μουδιασμένα και από ακόμη μία στημένη φάση (φάουλ του Ιτούρμπε κεφαλιά του Κεϊτα) στο 52′ η Ρόμα έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη.

Στη συνέχεια οι πολλές αλλαγές εκατέρωθεν δεν έριξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε με τον Γεωργέα μια αδράνεια στην άμυνα της Ρόμα στο 84ο λεπτό, με τον Ρομανιόλι να πέφτει άτσαλα πάνω στον Έλληνα μπακ ανατρέποντάς τον μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντακόλ ο οποίος ευστόχησε διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (80′ Γεωργέας), Κολοβέτσιος (80′ Σαρρής), Λαμπρόπουλος (80′ Σβάρνας), Πεταυράκης (80′ Γροντής), Κορδέρο (74′ Φαγέ), Ανάκογλου (80′ Ρόβας), Μάνταλος (46′ Ζόριτς), Μπαρμπόζα (80′ Μπρέσεβιτς), Πλατέλλας (59′ Ντούνης), Αραβίδης (64′ Ντακόλ)

ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Τοροσίδης (74′ Κόουλ), Ντε Ρόσι, Αστόρι (63′ Τότι), Εμάνουελσον (74′ Παρέδες), Κεϊτά, Ναϊνγκολάν (90’+3 Ουτσάν), Ιτούρμπε (63′ Λιάιτς), Φλορέντσι (90’+3 Σανάμπρια), Ζερβινιό (63′ Ρομανιόλι), Ντέστρο (74′ Σόμα)*.

Πριν από την έναρξη του αγώνα η ΑΕΚ βράβευσε τον Φραντσέσκο Τότι για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο.

By