Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πονοκέφαλος στο ΥΠΟΙΚ από την απόφαση του ΣτΕ

Στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί οι προσφυγές για περικοπές που επεβλήθησαν στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και Ταμείων, που δεν λαμβάνουν επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό

enstoloi630_210114

Ο προβληματισμός και οι ανησυχίες που προκλήθηκαν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με αφορμή την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ενστόλους, αυξάνονται, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Μετά την απόφαση της Ολομέλειας του ανωτάτου δικαστηρίου για τους ενστόλους, στο μικροσκόπιο έχουν τεθεί οι προσφυγές για περικοπές που επεβλήθησαν στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και Ταμείων, που δεν λαμβάνουν επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε περίπτωση που οι προσφυγές γίνουν δεκτές, η εφαρμογή των σχετικών αποφάσεων θα προκαλέσει δημοσιονομική επιβάρυνση κατά πολύ μεγαλύτερη εκείνης, που φέρνει η δικαίωση των ενστόλων για τις περικοπές στις αποδοχές τους.

Οι φόβοι της κυβέρνησης αυξάνονται από το γεγονός ότι πρόσφατα υπήρξε απόφαση – γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί Π.Δ., που μπορεί να αποτελέσει ισχυρότατο δικαστικό προηγούμενο και να σηματοδοτήσει θετική απόφαση για τις μειώσεις του εφάπαξ.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη ότι το εφάπαξ αποτελεί προσωπική περιουσία του ασφαλισμένου και η όποια μείωσή του προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By