Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ποντάρουν στα Patek Philippe…

Μεγάλη αξία μεταπώλησης «υπόσχεται» το γνωστό brand υψηλής ωρολογοποιίας

Της Λητώς Μησιακούλη

sothebys watchesΚέρδη από μεγάλα brands στην υψηλή ωρολογοποιία, περιμένουν να βγάλουν οι παίκτες των εναλλακτικών αγορών με φόντο τα μεγάλα sales του Φθινοπώρου.

Στις πρώτες επιλογές είναι τα salerooms στο Χονγκ Κονγκ και τη Γενεύη όπου οι Sotheby’s θα πραγματοποιήσουν το Important Watches Private Collection και το Important Watches Sale αντίστοιχα.

 

 Ποια κομμάτια αποκαλύπτουν

Διατηρώντας καλά το παιχνίδι του μάρκετινγκ, ο οίκος κρατά προς το παρόν κρυφά τα δυνατά του  χαρτιά,  κάνοντας ελάχιστες εξαιρέσεις για κάποια από τα υποψήφια starlots.

 Πρόκειται για ένα σπάνιο ρολόι Patek Philippe από χρυσό 18 καρατίων με διαρκές ημερολόγιο και φάσεις Σελήνης, το οποίο έχει εκτιμηθεί μεταξύ 150.000 και 250.000 Ελβετικών Φράγκων και ένα ρολόι Vacheron Constantin, Tourbillon, από ροζ χρυσό και διαρκές ημερολόγιο που έχει εκτιμηθεί μεταξύ 410.000 και 610.000 δολαρίων.

    
vacheron constantin

Και τα δύο κομμάτια αναμένεται να ξεπεράσουν τα προγνωστικά και να αγγίξουν τιμές ρεκόρ, καθώς όπως πληροφορούν τα στελέχη των Sotheby’s υπάρχει μεγάλη ζήτηση από συλλέκτες και επενδυτές.

Ειδικότερα, κάνουν λόγο για τα σπάνια μοντέλα της Patek Philippe, των οποίων η αξία μεταπώλησης επιμένουν πως θα είναι μεγάλη.

patek philippe 2013

Καυτές ρευστοποιήσεις

Όπως θυμούνται οι dealers, σε περσινή δημοπρασία του οίκου στο Χονγκ Κονγκ, ένα ρολόι Patek Philippe είχε αποφέρει στον ιδιοκτήτη του μεγάλα νούμερα. Ηταν ένα σπάνιο μοντέλο με χειροκίνητο κούρδισμα, νούμερα Breguet, λεπτομέρειες από κρύσταλλο ζαφειριού και διάμετρο 33mm, το οποίο είχε φτάσει τις 204.000 ευρώ.

patek philippe

(Visited 1 times, 1 visits today)
By