Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πορεία διαμαρτυρίας… με ποδήλατα [εικόνες]

Μία δράση αφιερωμένη στην προώθηση της ανοχής στη διαφορετικότητα και πρόληψης της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα.

fosphotos.com | Alexandros Katsis
fosphotos.com | Alexandros Katsis

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας μια διαφορετική πορεία διαμαρτυρίας για τα φαινόμενα βίας, ρατσισμού και ξενοφοβίας από τις οργανώσεις Γιατροί του Κόσμου και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες.

Η ποδηλατοδρομεία, στο πλάισιο του προγράμματος «ENOUGH!» – «ΑΡΚΕΤΑ!», είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση για τις επιπτώσεις του ρατσισμού αλλά και την προώθηση επίσημης στρατηγικής για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας.

Σε μια περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που οδηγεί σε έξαρση των φαινομένων της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, οι Γιατροί του Κόσμου και το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες ενώνουν τις δυνάμεις τους υλοποιώντας το πρόγραμμα «ENOUGH!» – «ΑΡΚΕΤΑ!», το οποίο χρηματοδοτείται από το OpenSocietyFoundations στο πλαίσιο του Fund to Counter Xenophobia.

[custom_gallery id=»41592″]

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τις επώδυνες επιπτώσεις του ρατσισμού, την καταπολέμηση των ρατσιστικών εγκλημάτων και της ατιμωρησίας που τα συνοδεύει, την προστασία των θυμάτων και την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών για τη χάραξης μιας επίσημης εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση του φαινομένου μέσω και της εκπόνησης Εθνικής Έκθεσης.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος οι δύο οργανώσεις λαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση  της ατιμωρησίας που συνοδεύει τα ρατσιστικά εγκλήματα εξασφαλίζοντας τη νομική υποστήριξη των θυμάτων και προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση των συμβάντων από την ελληνική Δικαιοσύνη. Παράλληλα, εξασφαλίζουν την πλήρη ιατρική υποστήριξη των θυμάτων με σκοπό την πολύπλευρη προστασία τους.

Το πρόγραμμα «ENOUGH!» (Αρκετά!) προβλέπει:

1. στην παροχή νομικής συνδρομής σε θύματα ρατσιστικής βίας και την πλήρη υποστήριξη των υποθέσεων που καταλήγουν στην προσοχή των Ελληνικών Δικαστηρίων.

2. στην εξασφάλιση της ιατρικής κάλυψης των θυμάτων μέσω των Ανοιχτών Πολυιατρείων των Γιατρών των Κόσμου.

3. στην κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη των θυμάτων.

4. στην εκπόνηση της Εθνικής Έκθεσης για την Ξενοφοβία και τη Ρατσιστική Βία στην Ελλάδα.

5. στην πραγματοποίηση εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

6. στην πραγματοποίηση επισκέψεων σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αττική που βρίσκονται σε περιοχές με έντονο το φαινόμενο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.

*Πληροφορίες από mdmgreece.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By