Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μεγαλειώδης η πορεία για το Πολυτεχνείο – 99 προσαγωγές

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου

politexneio

 

Τελευταία ενημέρωση: 20.10

Με την πορεία από την πύλη του Πολυτεχνείου προς την αμερικάνικη πρεσβεία ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 40η επέτειο της φοιτητικής εξέγερσης του 1973.

Γύρω στις 18.00 έφτασε στην αμερικανική πρεσβεία η κεφαλή της πορείας, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Λίγο αργότερα, μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ έφτασαν μπροστά στην πρεσβεία. Έκαψαν μια σημαία με τη σβάστικα και μια του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με τη Δημόσια Τηλεόραση, η Αστυνομία προέβη μέχρι στιγμής συνολικά σε 2 συλλήψεις και 99 προσαγωγές.

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε η κίνηση δύο νεαρών που συμμετέχουν στην πορεία του Πολυτεχνείου να βγάλουν τα ρούχα τους στο ύψος της πλατείας Συντάγματος.

polytexneioC

Αργά  χθες βράδυ έκλεισαν οι πύλες του ιδρύματος και ολοκληρώθηκε η κατάθεση στεφάνων. Τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο της πόλης παραμένουν αυστηρά, ενώ σταδιακά πρόκειται να αρθούν οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας.

Επεισόδια στα Εξάρχεια

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε στα Εξάρχεια, μετά το πέρας της ειρηνικής πορείας για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ) συνέρρευσαν (περίπου στις 19:40) στην πλατεία, όπου βρίσκονταν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ προχώρησε σε προσαγωγές. άγνωστοι απάντησαν (περίπου στις 20:30) στην αστυνομική επιχείρηση με βόμβες μολότοφ στην οδό Στουρνάρη.

Παράλληλα, κλειστοί θα μείνουν σήμερα οι  σταθμοί του μετρό στο κέντρο της Αθήνας.  Ειδικότερα, με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας και μέχρι νεωτέρας εντολής, έχουν κλείσει από τις 13:00 οι σταθμοί σε «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», ενώ από τις 14:30 έκλεισαν και οι σταθμοί σε «ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» και «ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ».

Τα αστυνομικά μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια, καθώς βρίσκονται επί ποδός 7.000 αστυνομικοί. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί στο οδικό δίκτυο, γύρω από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, όπως και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Σύμφωνα με Απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, έχουν πραγματοποιηθεί τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (Λεωφορεία – Τρόλεϊ).

politexneio2

(Visited 1 times, 1 visits today)
By