Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας από Ρομά

Αντιπροσωπεία τους βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο, όπου ζητούν συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων προκειμένου να τους μεταφέρουν τα προβλήματά τους

romaB

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν Ρομά στης 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος κρατώντας ελληνικές σημαίες και πανό με συνθήματα όπως «Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας» και «Δώστε μας ότι μας ανήκει» και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν στην κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι Ρομά απόκλεισαν την οδό Σταδίου, παρά την αρχική δέσμευσή τους να αφήσουν ανοιχτή τη μία λωρίδα κυκλοφορίας.

«Η πορεία μας είναι ελληνική και ειρηνική. Θέλουμε νόμιμη εργασία πρώτα και κατά δεύτερον θέλουμε στέγη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίτιμος πρόεδρος των Ελλήνων Ρομά, Θύμιος Δημητρίου.

Αυτή την ώρα αντιπροσωπεία τους βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο, όπου σκοπεύουν να ζητήσουν συνάντηση με εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να τους μεταφέρουν τα αιτήματά τους για ίση μεταχείριση, καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία.

By