Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025

Ποροσένκο: Η τρομοκρατία συνιστά απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια

«Η επιθετικότητα από το εξωτερικό εναντίον της Ουκρανίας δεν αποτελεί μόνο δικό μας πρόβλημα, αλλά απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη και την παγκόσμια ασφάλεια»

poronesko_ukraine

Ως «τρομοκρατική» επίθεση χαρακτήρισε τη συντριβή του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του, ο Ποροσένκο υπογράμμισε ότι το τραγικό αυτό συμβάν αποτελεί πρόκληση για ολόκληρο τον κόσμο.

«Η σημερινή τραγωδία έδειξε για μια ακόμη φορά ότι η τρομοκρατία δεν περιορίζεται σε μία τοποθεσία, αλλά αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα. Και η επιθετικότητα από το εξωτερικό εναντίον της Ουκρανίας δεν αποτελεί μόνο δικό μας πρόβλημα, αλλά απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη και την παγκόσμια ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

By