Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ποροσένκο: Θα απαντήσουμε στους τρομοκράτες

Εξουδετερώθηκε βόμβα κοντά στο Προεδρικό μέγαρο

porosenkoMMM

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε σήμερα ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο με τη συμμετοχή των επικεφαλής του υπουργείου Αμύνης και των υπηρεσιών ασφαλείας μετά την κατάρριψη μεταγωγικού αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας στην ανατολική Ουκρανία, ενέργεια που αποδίδεται σε φιλορώσους αυτονομιστές και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 49 ανθρώπων.

«Όλοι όσοι ενέχονται σε κυνικές ενέργειες τρομοκρατίας αυτού του μεγέθους πρέπει να τιμωρηθούν. Η Ουκρανία χρειάζεται ειρήνη. Όμως οι τρομοκράτες θα λάβουν την αρμόζουσα απάντηση», τόνισε ο Ποροσένκο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η υπηρεσία Τύπου της ουκρανικής προεδρίας στο Κίεβο.

Στο μεταξύ πηγή στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι η προεδρική φρουρά εντόπισε και εξουδετέρωσε ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό κοντά στο γραφείο του προέδρου Ποροσένκο.

«Ο μηχανισμός ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας κοντά στην πύλη από την οποία εισέρχονται τα αυτοκίνητα της προεδρικής οχηματοπομπής. Ήταν ένα δοχείο με πέντε χειροβομβίδες και περίπου ένα κιλό μεταλλικά παξιμάδια», σημείωσε η ίδια πηγή. «Ήταν ένας πραγματικά ισχυρός μηχανισμός», πρόσθεσε.

Η προεδρία της Ουκρανίας δεν έχει κάνει επίσημα κανένα σχόλιο. Ο Ποροσένκο ορκίστηκε πρόεδρος την περασμένη εβδομάδα, μετά τη νίκη του στις εκλογές της 25ης Μαΐου.

By